Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / “Topçu Meydanı gibi faydasız bir yer olmasın”

“Topçu Meydanı gibi faydasız bir yer olmasın”

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da mevcut büyükşehir belediye binasının yerinin yeşil alan olması gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin eski hal pazarı arsasında TOKİ tarafından yaptırılan İş Merkezine taşınacağı bir süreden beri gündemi meşgul ediyordu. Bu yöndeki kararın kesinleştiği Başkan Zeynel Abidin Beyazgül tarafından sosyal medyadan duyurulmuştu.

Atatürk Bulvarı’ndaki mevcut Büyükşehir Belediye hizmet binasını yakın zamanda yıkıp TOKİ’ye ait İş Merkezine taşınmayı planladıklarını bildiren Beyazgül, ”Mevcut Hizmet Binasını da yıkıp, yerini yeşil alan olarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Halkımızın görüşü bizim için önemli. Nasıl bir yeşil alan görmek istersiniz ?” sorusunu Şanlıurfalılara yöneltti.

Sorulan bu soruya birçok Şanlıurfalı cevap verdi.

İşte o soruya verilen bazı cevaplar:

Yusuf Sabri Dişli: Belediyenin Bahçesi Zaten Yeşil alandı. Yanında Tarihi Belediye binası vardı.(3)

12 Eylül de yıktılar, yerine betondan bir meydan yaptılar. Uygun görülürse; Tarihi Belediye binasını bal rengi taşlarıyla yeniden ayağı kaldırarak protokol makamına dönüştürebilirsiniz.

Süleyman Elgün: Sizi URFA tarihi yanlışları yıkan Başkan, yıkılan binaların yerine yeşili parkı çiçeği getiren çocuklara oyun oynadığı bahçeler yapan Başkan olarak anacak.

Latif Yetkin Mimarlık: Proje yarışması ile yapılması en isabetli karar olur. Zira en fazla nitelikli alternatif ancak bu şekilde görülebilir. Bizler de, memleketimize değer katacak projeler geliştirme heyecanı ile katılırız.

Mehmet Cafer: Mümkünse yetişmiş büyük ağaçlar dikilsin oturaklar konsun Urfa’da yaz aylarında sıcak havada dinlenecek gölgelik alan yok Abide’den Haşimiye’ye kadar..

Kihayko Şanlıurfa: Yok ettiğiniz her beton yığını size dua olarak geri dönecektir. İçinde kedi evleri ve hayvan besleme odakları olmalı. Beton kullanılmadan oluşturulmasını; ailelerin çocuklarıyla beraber doğayı yaşayabilecekleri bir alan haline gelmesini dileriz. Tebrik ve teşekkürler Zeynel Başkan!

Çetin Kaya: Yemyeşil bir park ve ortasına Kente simgesel bir değer katacak bir tasarım. İzmir’de ki saat kulesi gibi.

Burhan Akar: Bicanağa hanı ve onun gerisindeki Millet hanını göz önüne alarak, mevcut belediyenin arkasındaki binaların kamulaştırılması ile çok güzel bir eser olacaktır başkanım.

Mustafa Gerger: Başkanım içinde hiç bir şey olmasın sadece yeşil alan, ağaçlar ve insanların oturabileceği banklar olsun yeterli. Eğer içinde kafe filan yapılırsa 3-5 sene sonra o alanın tamamını işgal ederler. Geçmişte bunun örneğini çok gördük. Dergâh platosunda, Mevlevihane camisinde.

Sinan Demir: Sadece yeşil alan istiyoruz kesinlikle topçu meydanında ki (UCUBEYE)hataya düşülmesin.

Mehmet Akdemir: Hatta bununla ilgili profesyonellerden, şehir plancıları, mimarlar iş bilenler ile görüş alışverişinde bulunulsa daha iyi olur. Nefes alabileceğimiz, faydalı bir alan istiyoruz, lütfen Topçu Meydanı gibi faydasız bir yer olmasın

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan