Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Bakanlık Urfa’ya 595 sağlık personeli alacak!

Bakanlık Urfa’ya 595 sağlık personeli alacak!

(RHA AJANS/RHA) – Sağlık Bakanlığı tarafından Şanlıurfa’ta çeşitli alan ve pozisyonlarda görevlendirmek üzere 595 personela alacak.

Ülkemizde yaşanan corona virüsü salgını nedeniyle büyük çaplı tedbirler alınmaya devam ediyor. Her geçen gün yeni bir tedbirin eklenmesi vatandaşları bir nebze rahatlatıyor. Geçtiğimiz günlerde açıklanan tedbirler arasında 32 bin sağlıkçının alınacağı bildirilmişti. Sağlık çalışanları ise o günden bu güne kadar her detayı araştırmaya başladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 32 bin personel alımına yönelik tüm detayları anlattı. Sağlık Bakanlığı personel alımı 2020 başvurusunun nasıl yapılacağını, başvuru şartlarının neler olduğunu ve hangi pozisyonlarda alımın gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından 32 bin personel alımının detayları belli oldu. Bakanlık, sürekli işçi kadrosu için 14 bin, sözleşmeli personel olarak da 18 bin işçi istihdam edecek. Bu kapsamda Bakanlık, Şanlıurfa için çeşitli pozisyonlarda görevlendirilecek 595 personel alacağını duyurdu.

Şanlıurfa’da 1 biyalog, 80 ebe, 123 hemşire, 2 sağlık teknikeri (anestezi), 2 sağlık teknikeri (çevre sağlığı), 2 sağlık teknikeri (diş protez), 5 sağlık teknikeri (laboratuvar), 5 sağlık teknikeri (röntgen), 4 sağlık teknikeri (tıbbi sekreter), 24 sağlık teknisyeni (ilk ve acil yardım) ve 2 sosyal çalışmacı olmak üzere 250 personel sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

Yine Şanlıurfa’da sürekli işçi kadrosunda 345 personel istihdam edilecek. 78 güvenlik görevlisi (silahsız), 18 klinik destek elemanı ve 249 temizlik görevlisi istihdam edilecek.

Sağlık Bakanlığı başvuru işlemler, bugün alınmaya başlayacak ve 1 Nisan’a kadar bu süreç devam edecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI 2020 BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı’na başvuru işlemleri hem ÖSYM üzerinden hem de İŞKUR üzerinden başvurular alınacak.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan