Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Şanlıurfalılar dikkat..!

Şanlıurfalılar dikkat..!

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfalı Valiliği, aralarında Şanlıurfa’nın da bulunduğu ve bazı illerde görülecek olan sağanak yağışla ilgili Şanlıurfalı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nden yapılan değerlendirmeye göre, bugün bölgede halen devam eden hafif sağanak yağışlara ilaveten, ülkenin bu akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Genel olarak sağanak şeklinde görülecek yağışların, hafta sonunda yurt genelinde, önümüzdeki hafta boyunca özellikle bölgede de etkili olması bekleniyor.

Valilik’ten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü Diyarbakır Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan değerlendirmeye göre; Bugün (26.03.2020) Perşembe bölgemizde halen devam eden hafif sağanak yağışlara ilaveten, ülkemizin bu akşam saatlerinden itibaren Orta Akdeniz üzerinden gelecek yeni bir serin ve yağışlı havanın etkisine gireceğinin tahmin edildiği bildirildi.

Genel olarak sağanak şeklinde görülecek yağışların, hafta sonunda yurt genelinde, önümüzdeki hafta boyunca özellikle bölgelerimizde etkili olması bekleniyor.

Bölgemiz genelinde (Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) önümüzdeki hafta boyunca etkili olacak sistemin, toplamda metrekareye yer yer 100 kg ve üzeri yağış bırakacağı tahmin edilmektedir. Zaman zaman kuvvetli olacak yağışlarla birlikte yüksek kesimlerdeki mevcut kar örtüsünde erimeler de meydana gelebileceğinden su baskınları ve taşkınlara karşı bölgedeki vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Halen bölgemizde mevsim normallerinin civarı seyreden hava sıcaklıklarının, yağışlı sistemle beraber hissedilir (3 ila 5 derece) derecede azalacağı tahmin ediliyor.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan