Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfa’da hangi mahalle ve alanlar karantinaya alındı?

Urfa’da hangi mahalle ve alanlar karantinaya alındı?

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa’da korona virüs salgınında karantinaya alınan yerleri açıkladı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Edessa TV, Güneydoğu TV ve Kanal Urfa‘nın canlı yayınına katılarak kentte korona virüs konusunda yapılan mücadele ve alınan önlemleri anlattı.

Vali Abdullah Erin, Viranşehir ve Birecik’teki yerleşim yerleri dışında Karaköprü‘de Güllübağ ve Atakent’te birer bina, Haliliye’ye bağlı Şair Nabi mahallesinde bir bina, Eyyübiye‘de Yenice’de bir evde karantina uygulandığını söyledi.

Erin, ilimizde Korona virüs’ten (Covıd -19) dolayı şu ana kadar vefat eden kimsenin bulunmadığını, bazı yerlerde karantinanın uygulandığını söyledi.

Korona virüsle mücadelede en başarılı illerden biri durumunda olduklarının altını çizen Vali Erin’in konuşmasından satır başları ise şöyle:

”Umre’den gelenlerle ilgili çok hızlı hareket ettik. Taziye evlerinde halılar kaldırıldı. Açıldıklarında da çay-kahve, yemek olmayacak. Risk değerlendirmelerini Urfa özelinde, oda oda, yatak yatak, sağlık personeli, tıbbi malzeme noktasında neler yapılması gerektiğini ele aldık.

Urfa’da çok şükür ölümlü vaka yok, tespit edilen bazı vakalar var. Şüpheli durumunda oldukları için gözlem altında olan kardeşlerimiz var.

Viranşehir ve Birecik’teki yerleşim yerleri dışında Karaköprü’de Güllübağ ve Atakent’te birer bina, Haliliye’ye bağlı Şair Nabi mahallesinde bir bina, Eyyübiye’de Yenice’de bir evde karantina uygulamamız var. Birecik’te karantina süresi sona erdi. Testleri pozitif çıkan hastalarla irtibatlı olan kişilerin belirlenerek gözlem altına alınmaları, temas hikayelerinin alınması noktasında çok titiz bir çalışma yürütülüyor.

-Urfa’daki vaka sayısının açıklanması Sağlık Bakanlığı’nın tasarrufunda.

80 bin civarında yaşlımız var. Bunların ihtiyaçlarını karşılama noktasında gerekli tedbirlerimizi aldık. Bliliyorsunuz 65 yaş üstü kimsesiz ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız için”Vefa sosyal destek hattı” (112, 155, 156 ve 153) ‘Vefa Sosyal Destek’ gruplarımızda yaklaşık 700 personelimiz görev yapıyor.  Bir haftada 6 bin civarında başvuru geldi. Sabahtan gece geç saatlere kadar iletilen bu talepleri karşılamaya çalışıyorlar.

Urfa’da daha önce vekillik yapmış eski bir Vekilimiz ihtiyaç sahibi olan yaşlılarımıza maddi destekte bulunmak istediğini bildirdi. Vali Yardımcımızı bu anlamda görevlendirdim.

Talebyad ve Resulayn’da da gerekli önlemleri aldık, bir ay önce oraya araç ve insan girişini yasakladık. Akçakale Gümrük kapısında termal kamera sistemi kurduk.

Urfa’daki Özel Hastanelerin sahipleri tek tek aradı. Bu süreçte her türlü desteğe hazır olduklarını bildirdi. Hepsine teşekkür ediyorum.

Gerekli uyarıları yaptık. İlgili ekipler fırsatçılık yapanlara karşı gerekli yasal önlemleri alacaktır.

Test konusunda Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda hareket ediliyor.  Urfa’da test yapılmıyor diye bir şey yok, hızlı tanı kitleri var. 400 kişiye uygulandı. Birde boğazdan alınan örnekle yapılan test var. Özellikle, ateş, öksürük, solunum yetmezliği olan hastalara mutlaka test uygulanıyor. Hastalık belirtisi gösterenlerle temas edenlere de yapılıyor. Bir kaç aşamadan sonra tanı konuluyor.

-Urfa’da da Test Merkezinin oluşturulacağını umut ediyorum.

”Ben sağlıklıyım, bana bir şey olmaz. Evde sıkıldım, dışarı çıkmak benim için sorun olmaz. Herkes evinde zaten, ben çıkabilirim. Temiz hava iyi gelir…” diyenler, kendisine, sevdiklerine ve çevresindekilere çok büyük zararlar verebilirler. Tedbirli olmak, toplum sağlığı açısından kaçınılmaz bir zarurettir.

Urfalılar gerekli duyarlılığı gösterirse inşallah sokağa çıkma yasağına gerek kalmaz.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan