Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Büyükşehir belediye kiracıları yardım eli bekliyor!

Büyükşehir belediye kiracıları yardım eli bekliyor!

(RHA AJANS/RHA) – Büyükşehir Belediyesi işyerlerinde kiracı olan vatandaşlar, koronavirüs nedeniyle kapanan işyerlerinden kira alınmaması yönünde talepte bulundu.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan Korona virüs salgını ilk vakanın açıklandığı 11 Mart 2020 tarihinden beri ülkemizi de etkisi altına aldı.

Yeni tip korona virüs ( Covid-19) Urfa ile birlikte tüm şehirleri alarma geçirmiş durumda. Yetkililer ve uzmanlar ise vatandaşlara evde kalmaları yönünde uyarılarda bulunuyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında birçok işyeri de yetkililerin talimatlarıyla ikinci bir emre kadar kapatıldı.

“İŞLERİMİZ TAMAMEN DURDU VE KİRACINIZ OLAN BEN VE ONLARCA ESNAF KOMŞUM KEPENK KAPATACAK DURUMA GELDİ”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne ait işyerlerinde kiracı olan esnaflar ise kapatılan işyerlerinden salgın riski ortadan kalkana kadar kira alınmamasını talep ederek Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e çağrıda bulundular.

Konuyla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ne imza toplayıp dilekçe yazan esnaflar şu ifadelere yer verdi:

“Yaklaşık 40 yıldır asfalt yol caddesinde mülkiyeti büyükşehir belediyesine ait olup müsteciri olduğum pastane işletmeciliği yapan bir esnafım. Şu an aylık kiram yaklaşık 8500 Türk lirası. Eski otogarın taşınmasıyla yıllar içerisinde sırasıyla öğretmen evi, devlet hastanesi, araştırma fakülte hastanesi, rehabilitasyon merkezi, Atatürk Lisesi, Anadolu Kız Lisesi, polis evinin taşınması ve sinemalarında kapanmasıyla adeta işlemez bir cadde haline gelmiştir. Kiraların aşırı yüksek olması nedeniyle uzun yıllardır iki yakamızı bir araya getiremiyoruz. Maalesef her geçen gün geçtikçe banka kredileriyle borç batağına batarak ayakta kalmaya çalışıyoruz ancak son olarak korona virüsünün de yayılması dolayısıyla içeri müşteri almak yasaklanınca zaten çarşıya da kimse çıkmayınca işlerimiz tamamen durdu ve kiracınız olan ben ve onlarca esnaf komşum kepenk kapatacak duruma geldi. Siz sayın başkanımdan ricamız bu yüksek kiraların yeniden gözden geçirerek makul bir orana düşürülerek mağduriyetimizin giderilmesidir. Gereğini yapacağınıza inanıyor ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan