Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Göbeklitepe liderliği kimseye kaptırmadı!

Göbeklitepe liderliği kimseye kaptırmadı!

(RHA AJANS/RHA) – Tüm dünyayı tehdit eden Covid-19 salgını kapsamında müzeler kapatılmıştı. Sanal müze uygulaması ile Türkiye’nin en büyük 13 müzesi 810 bin 410 kez ziyaret edildi. Dünyanın en eski ören yeri olan ve tarih kitaplarını baştan yazdıran Göbeklitepe, sanal müzeler içerisinde en çok ziyaret edilen yer olarak birinciliği kimseye kaptırmadı.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı tehdit eden Covid-19 salgını Türkiye’yi de alarma geçirmiş durumda…Salgın kapsamında birçok yer geçici süreliğine kapatılırken, kapatılan yerlerin başında ise müze ve ören yerleri geldi.

Tarih meraklıları için Kültür ve Turizm Bakanlığı sanal müze uygulamasını hayata geçirmişti. Milyonlarca nadide esere ev sahipliği yapan müzelerden 13’ü ise bu süreçte “https://sanalmuze.gov.tr” adresinde sanal ortamda tarih severlerin ziyaretine açıldı.

Sanal müzeleri Mart ayından bu yana 800 bin kişinin ziyaret ettiği öğrenildi.

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Göbeklitepe Örenyeri, Kurtuluş Savaşı Müzesi (Birinci Meclis Binası), Efes Müzesi, Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Troya Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Gazi Müzesi Samsun, Etnoğrafya Müzesi, Antalya Müzesi, Çorum Boğazköy Müzesi, Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Zeugma Müzesi, Gaziantep ve Çorum Müzesi, geride kalan sürede 810 bin 410 kez ziyaret edildi.

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe ise en çok ziyaret edilen yer olarak liderliği kimseye kaptırmadı.

Göbeklitepe ve diğer müzeleri ziyaret etmek isteyenler için işte o sana yolculuk:

https://sanalmuze.gov.tr/

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan