Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Sokağa çıkma yasağında Urfalılar fırınlarda bunu yapamayacak!

Sokağa çıkma yasağında Urfalılar fırınlarda bunu yapamayacak!

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da sokağa çıkma yasağından fırınlarda közlenmiş biber, patlıcan ve tepsi pişirmek yasaklandı.

 Şanlıurfa’nın da içinde bulunduğu tüm büyükşehirlerde ve Zonguldak’ta İçişleri Bakanlığı tarafından 48 saatliğine sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Yasak kapsamında da kentte birçok tedbir ve önlem alındı.

Sokağa çıkma yasağının uygulanacağı Şanlıurfa’da bir önlemde Fırıncılar Odası’nda geldi. Fırıncılar Odası’ndan alınan bilgiye göre sokağa çıkma yasağında fırınların önündeki yığılmayı önlemek ve salgın riskini arttırmamak adına közlenmiş biber, patlıcan ve tepsi pişirmesi yasaklandı.

“BU KARAR 2 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA UYGULANACAKTIR”

Konuyla ilgili Ruha Haber Ajansı’na açıklamalarda bulunan Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı, alınan kararın sokağa çıkma yasağı günlerini kapsadığını ifade etti. Başkan Karaatlı, “Bilindiği gibi içlerinde Şanlıurfa’nın da olduğu büyükşehirlerde ve Zonguldak’ta İçişleri Bakanlığı tarafından bu gece başlayacak olan 2 günlük sokağa çıkma yasağı başlayacak. Bu iki günlük süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına fırınlarımız açık olacak. Ancak Fırıncılar Odası olarak aldığımız karara göre, vatandaşlarımızı fırınlarda közlenmiş biber, patlıcan ve tepsi pişirmesi pişiremeyecek. Her sokakta mevcut bulunan fırınlarımızdan, caddelere çıkmamak koşulu ile her evden bir kişi sokağındaki fırından ekmeğini alıp evine dönebilir. Fırın işletme sahibi fırın önünde kimsenin durmasına müsaade etmeyecektir. Bu kararı almamızdaki amaç ise fırınlar önünde oluşabilecek yığılmayı önlemek. Bu karar 2 günlük sokağa çıkma yasağında uygulanacaktır” dedi.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan