Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Urfa’da kendisine kötü muamelede bulunan öğretmen polislerden şikayetçi oldu

Urfa’da kendisine kötü muamelede bulunan öğretmen polislerden şikayetçi oldu

Şanlıurfa’da R.E. isimli öğretmen, sahibi olduğu okul bahçesinde kendisine ceza kesen polisler tarafından elinin büküldüğünü ve telefonuna zarar verildiği iddiasıyla polisler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına “Görevi kötüye kullanma, mala zarar verme, yaralama” suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

Olay, Siverek ilçesine bağlıYenişehir Mahallesi’nde bulunan bir okulun bahçesinde meydana geldi. İddiaya göre, R.E. isimli öğretmene, sahibi olduğu okul bahçesinde çalıştığı sırada polisler tarafından “maske takmadığı” iddiasıyla ceza kesildi.

Kesilen cezaya itiraz eden R.E., kendisine ceza kesen polisler tarafından elinin büküldüğünü ve telefonuna zarar verildiği iddiasıyla polisler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına “Görevi kötüye kullanma, mala zarar verme, yaralama” suçlamasıyla suç duyurusunda bulundu.

R.E., Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda şu ifadeleri kullandı:

“21.05.2020 tarihinde, saat 11.05’te en yakın yerleşim yerine 600 metre uzağında bulunan şahsıma ait okul bahçesinde toprakla uğraşırken, dışardan polis aracının siren sesini duyunca dışarı baktım.  Aracı kullanan uzun boylu polis memuru bana çıkışarak, ‘Polis senin kapına gelmiş, neden bakmıyorsun?’ dedi. Ben de ‘Umuma açık yol olduğunu ve duvarın arkasında olduğum için fark etmediğimi söyledim.’ Araçtaki memurun yanına gittiğimde bana ‘maske tak’ dedi.  Maskem olmadığı için ceza keseceğini ifade etti. Ben de zaten tek başına çalışıyorum, dedim ve maskemi taktım. Uzun boylu, aracı kullanan polis memuru kimliğimi istedi, verdim.  ‘Maske takmadığın için sana işlem uygulayacağız.’ dedi. Ben de ‘Sizin de maskeniz yok.’ deyince ‘Sen polise mukavemet mi gösteriyorsun?’ dedi.  Ben de ‘Sizi şikâyet edeceğim.’ deyince. Aracı kullanan uzun boylu memur, ‘Size adımı-soyadım, sicilimi vereyim istediğiniz yere şikâyet edin, şikâyet etmezseniz namertsiniz.’ dedi. Bunun üzerine kiminle muhatap olduğumuzu bilmek adına adını-soyadını istediğimizde ‘Emniyet zaten burada olduğumu biliyor.’ diyerek adını ve soyadını vermedi.”

 ““MEMUR YETKİSİNİ AŞARAK BANA CEZA KESMİŞ, TELEFONUMA ZARAR VERMİŞ VE KOLUMU BÜKEREK BENİ YARALAMIŞTIR”

R.E., ifadesinde polisin kolunu büktüğünü iddia ederek, “Ben aracın plakasını almaya çalışırken, aynı memur elime vurarak elimdeki telefonu yere düşürdü ve kolumu büktü telefonumun ekranı zarar gördü zararımın da giderilmesini istiyorum. Polisin beni uyardığı yer her ne kadar okul olsa da burası özel bir okuldur ve hali hazırda burası kamuya açık değildir ve ‘pandemi’ süresince kapalı olacaktır. Bu sebeple okul özel mülk statüsünde olduğundan polisin okulun içine müdahalesi savcılığınızın izni olmaksızın mümkün olmayacakken, memur yetkisini aşarak bana ceza kesmiş, telefonuma zarar vermiş ve kolumu bükerek beni yaralamıştır. Araç hareket ettikten sonra arkasından 63 A… plaka numarasını tespit ettim. 26 yıllık devlet memuruyum. Bütün bu söylediklerim okulun kamera kayıtlarında mevcuttur. Kamera kayıtları ektedir.” açıklamasında bulundu.

GÖRÜNTÜLERDE GÖRÜNÜYOR

R. E. tarafından Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan kamera görüntülerinde; polis aracı ile okulun önünde duran 2 polisin okul bahçesinde çalışan R.E. ile tartıştığı, tartışma sırasında polisin, R.E’nin kolunu büktüğü,  boynunu sıktığı ve R.E’nin telefonunun yere düştüğü gözüküyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan