Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Urfa’da maske kararı var ama ne uygulayan ne de denetleyen var!

Urfa’da maske kararı var ama ne uygulayan ne de denetleyen var!

Şanlıurfa’da İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından alınan karara göre, kentte maske kullanımı zorunlu hale getirilmesine rağmen kentte ne uygulayan ne de denetleyen var.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgınına karşı Şanlıurfa’da tedbirler üst safhaya çıkarıldı.

Normalleşme sürecinde pazar yerleri, marketler, AVM’ler, toplu ulaşım araçları, taksiler ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, birçok ilde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor.

Şanlıurfa’da İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla kent genelinde maske kullanımı zorunlu hale getirilmişti.

CEZASI 250-1000 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR

Maskesiz sokağa çıkanlar ve belirtilen önlemleri ihlal edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282.maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacağı açıklanmıştı.

Hıfzısıhha Kanunu Madde 282: Bu Kanunda yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenler veya zorunluluklara uymayanlara, fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, 250 TL’den 1000 TL’ye kadar idarî para cezası verilir.

VATANDAŞLAR MASKE TAKMIYOR!

Hıfzısıhha Kurulu tarafından maske kararı alınmış olsa da maske takanların takmayanlara göre kentte azınlıkta kaldığı dikkatlerden kaçmıyor. Öyle ki Atatürk Bulvarı, Sarayönü Caddesi, Bahçelievler ve Haşimiye Meydanı gibi şehrin en kalabalık yerlerinde maske takma kuralına vatandaşların çoğunun uymadığı görülüyor.

DENETİM NEDEN YOK!

Maskesiz sokağa çıkanlar ve belirtilen önlemleri ihlal edenler hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282.maddesi uyarınca idari para cezası uygulanacağı açıklanmıştı.

Ancak kentin en işlek caddelerinde bile anlık olarak bile dolaşan maskesiz insanları görebilmek mümkün oluyor. Alınan karara rağmen neden denetimin yapılmadığı ve maske takmayanlara neden gerekli idari cezaların yazılmadığı ise bilinmiyor.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan