Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Bozova’yı dolu vurdu…Vatandaşlar yetkililerden destek bekliyor!

Bozova’yı dolu vurdu…Vatandaşlar yetkililerden destek bekliyor!

Şanlıurfa’da etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu ve sağanak yağış fıstık ağaçlarına zarar verdi.

Bozova ilçesi Kesmetaş Kırsal Mahallesi’nde bugün öğle saatlerinde etkili olan ceviz büyüklüğündeki dolu ve sağanak yağış fıstık ağaçlarına zarar verdi.

Ağaçların meyvelerini ve yapraklarını dallarından söken dolu yağışı yaklaşık bir saat etkisini sürdürdü. Yağış sonrası ağaçların altında ham meyve ve yaprakların olduğu görüldü. Meyve ağaçlarının yanı sıra ekili araziler de zarar gördü.

 

“BİZİ TEK KURTARACAK ŞU AN SADECE AFET KAPSAMINA ALINMAMIZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Ekonomist Çiftçi Adem Atmani, dolu ve yağışın çiftçiye büyük ölçüde zarar verdiğini ve yetkililerden kendilerine yardım eli uzatılmasını beklediklerini ifade etti. Atmani, “Bilindiği gibi bugün öğle saatlerinde ilimizde dolu ve sağanak yağışı etkili oldu. Dolu ve yağış fıtsık ağaçlarına büyük zarar verdi. Köylü mahvoldu, fıstık denen bir şey kalmadı. Ekinlerimiz işte görüyorsunuz söylemeye gerek yok. Allah’tan geldi ama devletimizden gerekli yardımları bekliyoruz. Köylümüz mağdur durumda, buna devletimiz imkanları dahilinde bize yardımcı olmasını bekliyoruz. Bizi tek kurtaracak şu an sadece afet kapsamına alınmamız. Afet kapsamına alınırsak devletimiz, devlet büyüklerimiz bizim çiftçimize tohumdur, gübredir ya da mazottur, nasıl yardımcı olur ne yaparsa ancak kurtuluşumuz öyle olur” dedi.

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan