Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Şanlıurfa’da bayramda mezarlıklar bu yıl boş kaldı

Şanlıurfa’da bayramda mezarlıklar bu yıl boş kaldı

Şanlıurfa’da her bayram dolup taşan mezarlıklar, bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağından kaynaklı boş kaldı.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından ilan edilen 4 günlük sokağa çıkma yasağı 2’inci gününde devam ediyor.

Yasağın ilk gününde kapsam dışında tutulan market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler ile online satış yapan işletmeler, bugün faaliyetlerine ara verdi.

CADDE VE SOKAKLARDA KORONA SESSİZLİĞİ

Bu yılki Ramazan Bayramı‘nın ilk gününe denk gelen yasağın ikinci gününde de Şanlıurfa cadde, bulvar ve sokakları boş kaldı. Sadece fırın ve tatlıcıların açık olduğu kentte, polis araçları dışında trafik akışı durdu ve birçok yere güvenlik noktası oluşturuldu.

MEZARLIKLAR BOŞ

Ramazan Bayramı dolayısıyla her yıl yoğun kalabalıklara sahne olan Harrankapı, Bediüzzman ve Asri mezarlıkları, bu yıl sokağa çıkma yasağı nedeniyle boş kaldı. Mezarlıkların içinde sivil polis araçlarının sık sık devriye attığı görüldü.

ŞEHİT MEZARLARI ZİYARET EDİLDİ

Şanlıurfa’da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından mezarlık ziyareti için muaf tutulan şehit yakınları, bayramın ilk gününde mezarlıklara gitti.

Sabah erken şehitliğe gelen aileler, Kur’an-ı Kerim okudu, dua etti. Evlatlarının kabrine su döküp çiçek bırakan anne ve babalar, mezarları da büyük bir özenle temizledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan