Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Peygamberler şehrinde aylar sonra ilk Cuma Namazı

Peygamberler şehrinde aylar sonra ilk Cuma Namazı

Yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta cemaatle namaza kapatılan camiler bugün cuma namazıyla birlikte açıldı.

Yeni tip koronavirüs (covid-19) tedbirleri kapsamında 16 Mart’ta cemaatle namaza kapatılan camiler bugün cuma namazıyla birlikte açıldı.

 

“CAMİLER BUGÜN CEMAATİNE KAVUŞTU”

Koronavirüs salgını nedeniyle 16 Mart’tan bu yana toplu ibadete kapalı olan camilerden uygun koşulları sağlayanlar bugün kapılarını cemaate açıldı.

 

16 Mart’tan bu yana kapalı kalan camiler bugün cemaatine kavuştu. Yetkililer tarafından yapılan uyarılarda “Camiye abdest alıp, maske takıp, seccadenizle gelin ve sosyal mesafeye uyun” denildi.

 

VATANDAŞLAR SECCADELERİNİ YANINDA GETİRDİ

Yeni tip koronavirüs (covid-19) nedeniyle 16 Mart’tan beri kapalı olan cami ve mescitler 2,5 ay sonra Cuma namazıyla toplu halde ibadete açıldı. Cuma namazı kılmak için vatandaşlar Dergâh Camii’ne geldi. Camiye gelen vatandaşların maske taktıkları ve seccadelerini yanında getirdikleri görüldü.

Öte yandan yeni tip koronavirüs (covid-19) öncesinde kalabalık olan Dergah Camii’nin önceki aylara göre daha sakin olduğu görüldü.

Öte yandan camiye gelen vatandaşlar ise, “Tedbirimizi aldık ,maske taktık önlemimizi aldık” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan