Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Şanlıurfa turizmcileri sezon sonundan umutlu

Şanlıurfa turizmcileri sezon sonundan umutlu

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, “Turizmciler olarak kısaca artık yeni bir dönem bizi bekliyor, umutluyuz. ” dedi.

(Ahmet CAN-Ömer DODANLI/Özel Haber)

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ülkemizde de birçok kişinin ölümüne sebep olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle Şanlıurfa‘da da yaklaşık 3 aydır süren kısıtlamalar, dün itibarıyla esnetildi.

URFA’DAKİ ÖREN YERLERİ İLK ZİYARETÇİLERİNİ KABUL ETTİ

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle yaklaşık 3 aydır devam eden sınırlandırmalar ve yasaklar dün normalleşme süreci kapsamında esnetildi. Müze ve ören yerleri dün kapılarını ziyaretçilerine açtı hatta Göbeklitepe ilk ziyaretçilerini kabul etti.

Bunun yanında normalleşme süreci kapsamında iç hatlardaki uçuşlarda THY’de iç hat seferlerine 4 Haziran’da başlıyor.

Hem müze ve ören yerlerinin açılması hem de uçuşların başlayacak olması sezon sonunda turizmcileri umutlandırdı.

 

“BU PANDEMİ SÜRECİ TAMAMIYLA TURİZMİ BİTİRMİŞTİ VE SIFIRLAMIŞTI”

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası Başkanı Müslüm Çoban, yeni tip koronavirüs nedeniyle turizmin sıfırlandığını ifade ederek, “4 Haziran itibariyle Şanlıurfa’ya da uçuşlar başlayacak. Bu birkaç aydır yaşadığımız pandemi ve salgın sürecinden sonra önemli. Bölgemiz bir tarım şehri ancak ikinci olarak da bir turizm şehridir. Bu pandemi süreci tamamıyla turizmi bitirmişti ve sıfırlamıştı. Bu tür gelişmeler oldukça iyi. Umut ediyoruz ki, hem Sağlık Bakanlığı hem sağlık kurulunun belirlemiş olduğu çerçeveler için hareket eder ve bu pandemi tamamıyla yok olur. Bu pandemi tamamıyla yok olursa turizmimiz de eski günlerine döner” dedi.

“HEM TURİSTLER HEM TURİZMCİLER TURLARIN BAŞLAMASI İÇİN CAN ATIYOR”

Başkan Müslüm Çoban, hem turizmcilerin hem de turistlerin turların başlaması için can attıklarını belirterek, “Şu anda biz turist rehberleri olarak da özellikle Nisan ve Mayıs ayındaki tur ve etkinlikler iptal oldu ama tamamıyla iptal olmadı. Bir kısmı da sonbahar dediğimiz Eylül ve Ekim ayına ertelendi. Bazı devlet acentelerimiz şu anda tur hazırlık ve programlarına başladı. Haziran, Temmuz ve Ağustos ayı içi tur hazırlık ve programlarına başladılar. Geçen senelerde bire bir gezdirdiğimiz turistlerimiz bizi arayıp tur olup olmadığını soruyor. Hem turistler hem turizmciler turların başlaması için can atıyor. Ama her şeyin başı sağlık. Özellikle bu pandemi sürecinin ve koronavirüsün kontrol altına alınması ve tamamen yok olması tek dileğimiz” diye konuştu.

“BUNDAN SONRA TURLAR ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK”

Başkan Çoban, bundan sonra turların eskisi gibi olmayacağını ve sosyal mesafe kuralına göre düzenleneceğini ifade ederek, “Bundan sonra turlar eskisi gibi olmayacak. Sosyal mesafe, maske, dezenfekten ve hijyen kurallarına uygun şekilde yapılacak. Biz de Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası olarak muhtemelen bundan sonra turlarda mikrofon ve kulaklık sitemine geçeceğiz. Çünkü eskiden grubu etrafımıza toplar anlatırdık ancak bu artık mümkün olmayacak. Sosyal mesafeye dikkat edilecek. Araçlarımızda hijyen en üst seviye de olacak. Turizmciler olarak kısaca artık yeni bir dönem bizi bekliyor, umutluyuz. ” şeklinde açıklamalarda bulundu.

“ŞU ANDA TURİSTLERDEN İSTEK VAR VE ACENTELER BUNUNLA İLGİLİ PROGRAMLAR HAZIRLIYORLAR”

Çoban, acentelerin turlar ile ilgili hazırlık yaptığını belirterek şöyle konuştu:

“Şu anda bire bir gelen turist grupları yok. Ama Mardin olsun, Urfa’da olsun yerel anlamda turistler geliyor. Şu anda turistlerden istek var ve acenteler bununla ilgili programlar hazırlıyorlar. Şu anda tur arayan insanların olduğunu biliyorum. Müze ve ören yerlerimizde 1 Haziran’da da açıldı. En kısa sürede misafirlerimizi Urfa’da ve bölgemizde gezdirmeye başlayacağız. Belediye olsun kurumların olsun bizimle ilgili genelgeleri hazırlayıp tarafımıza iletmesi gerekiyor.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan