Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / “DEVA’da İl Başkanı arayışı, Gelecek Partisi’nde son durum ne?”

“DEVA’da İl Başkanı arayışı, Gelecek Partisi’nde son durum ne?”

Ömer Dodanlı bugünkü köşesinde, “DEVA’da İl Başkanı arayışı, Gelecek Partisi’nde son durum ne?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Ömer Dodanlı bugünkü köşesinde, “DEVA’da İl Başkanı arayışı, Gelecek Partisi’nde son durum ne?” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İşte Ömer Dodanlı’nın yazısı:

“Ali Babacan’ın liderliğindeki Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi), Şanlıurfa il ve ilçe teşkilatlanmalarını ne zaman yapacak?

Ben, bir hayli geciktiklerini düşünüyorum. Tam bir ay önce, “teşkilatlarda görev alacak isimleri belirlemek için parti içinde 18 bölge komisyonu oluşturuldu” açıklaması yapılmıştı. Bir ayda, neler yapıldı acaba? Şanlıurfa’da bin beş yüz civarında üyelik başvurusu yapıldığı açıklandı. Şanlıurfa İl Başkanlığı içinse 43 kişinin başvurduğu belirtildi.

DEVA, salgına daha kurulurken yakalandı. Ali Babacan, kuruluş dilekçesini 10 Mart’ta İçişleri Bakanlığı’na vermişti. Türkiye’de ilk koronavirüs vakası 11 Mart’ta görülürken, ilk can kaybı da 17 Mart’ta yaşanmıştı. İşte böyle bir ortamda kurulan bir parti DEVA Partisi çok zor bir süreçte kuruldu ve partilerinin tanıtımını yapamadılar.

Tam da salgın döneminin başında kurulan DEVA Partisi teşkilatlanma çalışmalarını yapamadı ve parti yönetiminin, il ve ilçe teşkilatlarına dönük bir çalışma yapamadılar. Bu nedenle salgın döneminde partilerine Türkiye’nin dört bir tarafından internet ortamında gönüllü üyelerin başvuruları değerlendirildi

Şanlıurfa’da bu durum ne aşamada? Ser verip, sır vermiyorlar. Kuruluş aşamasından itibaren milletvekili transferine yönelmeme kararı alan parti yönetimi, yerel düzeyde de benzer yöntemi izlemeyi planlıyordu.

Şanlıurfa’da transferler yapılacak mı?

DEVA Partisi, iktidarın gücünün ve ağırlığının çok fazla hissedildiği Şanlıurfa’da çok zorlanacak. Şanlıurfa, Ak Parti’nin kalesi. 11 ilçe belediyesi, bir cumhur ittifakı ve bir ilçede ise kayyum ve Büyükşehir Belediyesi, AK Parti’nin elinde. AK Parti’nin yanında MHP var.

İşte bu yüzden DEVA’nın burada nasıl bir teşkilat kuracağı, nasıl bir il başkanı bulacağı da daha fazla önem kazanıyor. Çünkü bu il başkanı, genç dinamik ve başarılı bir seçim geçirmiş olan Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız ile mücadele edecek. Onlara laf yetiştirecek, yeri gelecek cevap verecek. Bu, siyasi deneyimi olmayan ya da bilgi birikim ve donanımlı olmayan birinin yapacağı iş değil. DEVA Partisi’ne Urfa’da sinirleri çelik gibi sağlam ve güçlü bir il başkanı lazım. Bu il başkanının arkasında güçlü olan bir teşkilat lazım. Öyle değil mi? Yoksa DEVA’nın Şanlıurfa’da işi zor gibi.

Son olarak Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanı olduğu Gelecek Partisi’ne kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim getirildi. Gerçekten de Gelecek Partisi’ni Şanlıurfa’yı geleceğe taşıyıp, taşımayacağını hep birlikte göreceğiz.

Son olarak da Ali Babacan’ın kurmuş olduğu DEVA Partisi’nde Şanlıurfa’da 43 kişi il başkanlığı için başvurdu. DEVA Partisi Şanlıurfa il başkanlığı için kulislerde birçok isim konuşuluyor. Bunların başında da Şanlıurfa Barosu eski Başkanı Av.Ahmet Tüysüz ve birçok isim konuşuluyor. Tabi kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına DEVA Partisi kurucular kurulu üyesi Essum Aslan ile il başkanlığı konusunu görüştüğümde süreçle ilgili kendisinin de içinde bulunduğu 5 kişilik komisyon üyelerinin müracaatlar ile ilgili kapsamlı bir raporu teşkilat başkanlığına sunacaklarını ve şu ana kadar 43 kişilik müracaatı dokuz (9)’a düşürdüklerini ancak teşkilat başkanı bu 9 kişiden 3 kişiyi genel başkan Babacan’a sunacağını söyledi.

Bekleyelim, görelim.

Ama şu var ki, Urfa siyaset anlamında hareketleri günler geçirecek.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan