Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Haberimiz meclis gündeminde!

Haberimiz meclis gündeminde!

Bugün Ruha Haber Ajansı’nın “Sulama boruları patladı, Bozovalı çiftçiler perişan oldu” başlığıyla dile getirdiği özel haberi CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık tarafından meclis gündemine taşındı.

Bugün Ruha Haber Ajansı’nın “Sulama boruları patladı, Bozovalı çiftçiler perişan oldu” başlığıyla dile getirdiği özel haberi meclis gündemine taşındı.

Ruha Haber Ajansı’nın dike getirdiği Bozovalı çiftçilerin mağduriyeti ile ilgili CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi verdi.

İşte CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık tarafından meclise sunulan o önerge:

“ Bozova ilçemizde Kepirce, Yaylak, Hacılar, Söğütlü, Kılıçören, Maşuk ve Türkmenören mahallelerimizin güzergâhından geçen sulama borularında yaşanan patlamalar bölgede bulunan çiftçilerimizi, üreticilerimizi, vatandaşlarımızı ciddi anlamda mağdur etmiş, büyük zararlara uğratmıştır. İlgili kurum ve kuruluşlara başvurmalarına rağmen hiçbir sonuç alamamışlar, çiftçiliği bırakacak noktaya gelmişlerdir. Sulama borularının sadece patlayan noktalardan değiştirilmesi nedeniyle kısa bir süre sonra yeniden arızalar yaşanmaktadır, hat artık eskimiştir. 10 gün içerisinde 3 patlama olduğunu bizatihi çiftçimiz ifade etmektedir. Arıza yaşandığında 5.000 dönümlük alan etkilenmektedir. Çiftçilerimiz haklı olarak uzun vadeli çözüm üretilmesini talep etmektedirler.

Bu bağlamda;

1)Bozova ilçemizin bahse konu mahallelerinde sulama borularının tamamen değiştirilmesi yönünde bir planınız var mıdır?

2)Bahse konu ana hatta son 5 yılda kaç arıza meydana gelmiştir?

3)Bölgedeki ilgili kurum ve kuruluşlardan bakanlığınıza iletilen herhangi bir çalışma, rapor, öneri veya şikâyet var mıdır?

4)Çiftçilerimizin bölgedeki kurum ve kuruluşlara defalarca müracaatı bulunmasına rağmen neden bugüne kadar hat yenileme çalışması yapılmamıştır?

5)Sulama borularının patlaması nedeniyle mahsullerini kaldıramayan, ekonomik kaybı olan çiftçilerimizin zararı ‘şartsız ve koşulsuz’ karşılanacak mıdır?

İşte Ruha Haber Ajansı’nın dile getirdiği o özel haber:

https://rhaajans.com/haber/4846026/sulama-borulari-patladi-bozovali-ciftciler-perisan-oldu

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan