Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Şanlıurfa’da 7 ile 10 bin arasında öğretmen açığı var!

Şanlıurfa’da 7 ile 10 bin arasında öğretmen açığı var!

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, “Buna rağmen halı hazırda 3 bin öğretmen açığımız var. Önümüzdeki aylarda öğretmenler tayin isteyip gideceği zaman en azında Urfa’mızda 5-6 bin öğretmenin tayin isteyip diğer illere gideceğini biz de tahmin ediyoruz. O yüzden bu tahminlerimizi de eklediğimiz zaman yaklaşık olarak yine 7 ile 10 bin arasında öğretmen açığımız oluşacak” dedi.

(Ömer DODANLI-Özel Haber/ RHA AJANS)

22 Haziran itibarı ile Türkiye genelinde 20 bin, Şanlıurfa‘ya ise 2 bin 500 öğretmenin ataması gerçekleşti. Şanlıurfa bu seferki atama da adeta aslan payını alsa da hala kentte öğretmen açığı devam ediyor.

Şanlıurfa’ya atanan ise 2 bin 500 öğretmenin branşlarına bakıldığında ağırlığını sınıf öğretmenleri oluştursa da genel itibariyle kente her branştan öğretmen ataması yapıldı.

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, kente atanan öğretmenler, Urfa’daki öğretmen sayısı gibi konularla ilgili Ruha Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

“EĞİTİM BİR-SEN OLARAK HOŞ GELDİN DİYEREK HEDİYELER VERDİK ÖĞRETMEN ARKADAŞLARIMIZA”

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa’ya atanan 2 bin 500 öğretmeni hediyelerle karşıladıklarını belirterek, “2520 öğretmenimiz Urfa’mıza atanarak öğretmen ordumuza dâhil oldular. Şanlıurfa merkez ve ilçelerde stant kurarak Eğitim Bir-Sen olarak hoş geldin diyerek hediyeler verdik öğretmen arkadaşlarımıza. Bizimde buradaki amacımız hem öğretmenlerimizi karşılamak hem de evrak, barınma ve diğer ihtiyaçları ile ilgili kendilerine yardımcı olmaya çalıştık. Sonuçta hu öğretmenlerimiz önce bizim çocuklarımıza, ilimize ve ülkemize faydalı olacaklar. Bizde Eğitim Bir-Sen olarak öğretmenlerimizi güler yüzler karşılayıp bu konuda yardımcı olmaya çalıştık” dedi.

 

“YAKLAŞIK OLARAK YİNE 7 İLE 10 BİN ARASINDA ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZ OLUŞACAK”

Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa’da önümüzdeki aylarda yapılacak tayinlerle beraber kentte 7 ile 10 bin arasında öğretmen açığının olduğunu ifade ederek, “Belki 2520 sayısı Şanlıurfa için iyi bir rakam, 20 bin atama içerisinde aslan payı ama Urfa’da bir türlü öğretmen açığımızı bitiremedik. Ben buradan tüm yetkililerimize özellikle siyasilerimize sesleniyorum. Buna rağmen halı hazırda 3 bin öğretmen açığımız var. Önümüzdeki aylarda öğretmenler tayin isteyip gideceği zaman en azında Urfa’mızda 5-6 bin öğretmenin tayin isteyip diğer illere gideceğini biz de tahmin ediyoruz. O yüzden bu tahminlerimizi de eklediğimiz zaman yaklaşık olarak yine 7 ile 10 bin arasında öğretmen açığımız oluşacak. Dolayısıyla bizimde siyasilerden ve yetkililerden istediğimiz özellikle bu öğretmen açığının bir an önce Urfa’da kapatılıp, bitirilip eğitim ve öğretime hızlı bir şekilde bizde başlamak istiyoruz. Sorunsuz başlamak istiyoruz. Her sınıfta kadrolu öğretmenlerimizin olmasını istiyoruz ki bizim Urfa’mızda artık eğitim sıralamasında ön saflarda olmasını istiyoruz. Bu konuda da olmazsa olmazımız öğretmen sayısının mutlaka arttırılmasını ve öğretmen açığının kapatılmasını bekliyoruz.”

 

“HER BRANŞTA DA HEMEN HEMEN HER ÖĞRETMENİMİZ ŞANLIURFA’YA ATANMIŞ DURUMDA”

Coşkun, Şanlıurfa’ya atanan öğretmenlerin branşının ağırlıklı olarak sınıf öğretmenleri olduğunu ancak kente her branştan öğretmenin atandığının altını çizerek şöyle konuştu:

“Urfa’ya atanan öğretmenlerle ilgili branşlarla ilgili ayrıntılı bir bilgimiz yok. Çoğunluğu sınıf öğretmeni olarak geliyor. Diğer her branşta da hemen hemen her öğretmenimiz Şanlıurfa’ya atanmış durumda.”

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan