Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Urfa’da internet kafe ve oyun salonları açılıyor

Urfa’da internet kafe ve oyun salonları açılıyor

18 Mart tarihinden beri kapalı olan internet kafeler ve PlayStation kafe gibi oyun salonları 1 Temmuz’da açılıyor. Masalar arası 1 metre mesafe olacak ve araya bölme çekilecek.

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgeye yazıya göre internet kafe ve elektronik oyun salonları 1 Temmuz itibariyle hizmet vermeye başlayacak. Bu iş yerlerinde uyulması gereken tedbirler belirlendi.

Kontrollü sosyal hayat kapsamında normalleşme çalışmaları sürüyor. 18 Mart tarihinde kapılarını kapatan internet kafe, PlayStation Cafe, VR Cafe vb. elektronik oyun salonları 1 Temmuz’da yeniden hizmet vermeye başlayacak.

NE TÜR TEDBİRLER ALINACAK?

Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallara göre internet kafe ve elektronik oyun salonlarında masalar, üniteler arasında en az 1 metre mesafe konulacak. İş yeri içerisinde bulunabilecek kişi sayısı kişi başına 4 metre kareden az olmayacak şekilde belirlenecek. Girişlerde tüm müşterilerin ateş ölçümü yapılacak. Maske takmak zorunlu olacak.

Masa arasında şeffaf branda, cam bölme, ahşap kenarlık gibi unsurlarla teması azaltıcı tedbirler alınacak. Masa, sandalye, bilgisayar ekranı, klavye ve mouse, oyun konsolu vb. ekipman ve malzemeler her müşteri kullanımından sonra yüzde 70’lik alkolle silinecek.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan