Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / DEVA İl Başkanı Tüysüz: Kader deyip geçmeyelim

DEVA İl Başkanı Tüysüz: Kader deyip geçmeyelim

DEVA Partisi İl Başkanı Ahmet Tüysüz, “Elbet üzüleceğiz…Yas da tutalım ama kader deyip geçmeyelim. Eleştirmek çözüm önermemek en kolay iş… Politikalar geliştirelim insan yaşamına değer verelim bireysel, toplumsal ve kurumsal sorumlulukları da unutmayalım. Denetim görevimizi de yerine getirelim” dedi.

Şanlıurfa’dan yurdun değişik yerlerine çalışmak içinde mevsimlik tarım işçilerinin dert ve çilesi bitmek bilmiyor. Mevsimlik tarım işçilerin hayatı baştan sona çile. Yoksulluk, doğal felaketler, trafik kazalarıyla savaşan tarım işçileri için ne proje üretildi ne de kimse harekete geçti.

Dün Konya‘nın Yunak ilçesinde meydana gelen trafik kazasında Şanlıurfalı 7 işçi hayatını kaybederken ve 11 kişi de yaralanmıştı.

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) İl Başkanı Ahmet Tüysüz, 7 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin yaralandığı kazadan sonra açıklamalarda bulundu.

“GÖÇÜN NEDENLERİ İRDELENMELİ”

Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) İl Başkanı Ahmet Tüysüz, göçün nedenlerinin irdelenmesi gerektiğini ifade ederek, “Elbet üzüleceğiz…Yas da tutalım ama kader deyip geçmeyelim. Eleştirmek çözüm önermemek en kolay iş… Politikalar geliştirelim insan yaşamına değer verelim bireysel, toplumsal ve kurumsal sorumlulukları da unutmayalım. Denetim görevimizi de yerine getirelim. Göçün nedenleri irdelenmeli. STK’ların saha çalışmaları ile önce rapora sonra 24.03.2010 t. 27531 s. Resmi Gazete’de yayınlanan, “Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi” konulu 2010/6 sayılı Başbakanlık Genelgeye de dikkatleri çekelim. Genelgenin hiç işletilmemesi veya eksik işletilmesi ve uygulanmasının denetlenmemesi idarenin hizmet kusurunu doğurur.  Üzülelim yas da tutalım gidenleri geri getiremeyiz ama canla ödenmiş en ağır bedellerin hiç olmazsa bazı şeyleri değiştirmeye de vesile olması lazım” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan