Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Davutoğlu’ndan Fakıbaba’ya gönderme!

Davutoğlu’ndan Fakıbaba’ya gönderme!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Tarım İşçileri Şanlıurfa için gurur duyulacak bir durum değil” dedi.

Gelecek Partisi, parti merkezinde haftalık yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, haftalık yönetim kurulu toplantısında Konya‘da trafik kazası sonucu hayatını kaybeden tarım işçilerine de değindi.

Şanlıurfa Milletvekili ve Eski Tarım Bakanı Ahmet Fakıbaba’ya gönderme yapan Ahmet Davutoğlu, “Bazı iktidar temsilcilerinin iddia ettiği gibi mevsimlik işçi gönderiyor olması Şanlıurfa’mız için bir gurur vesilesi değildir. Aksine tarihi anlamda bereket hilalinin merkezi olan ve geniş tarım alanlarına sahip olan Şanlıurfa’mızın yiğit insanlarının dar imkanlar içinde başka illerde rızık aramak zorunda kalması hepimizin düşünmesi gereken bir utanç vesilesi olmalıdır. ” dedi.

“MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLERİ KÖLE DÜZENİ İLE ÇALIŞMAKTADIRLAR”

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Konya’nın Yunak İlçesi’nde mevsimlik tarım işçilerini taşıyan minibüsün, tır ile çarpışması sonucu vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dilerim. Bazı iktidar temsilcilerinin iddia ettiği gibi mevsimlik işçi gönderiyor olması Şanlıurfa’mız için bir gurur vesilesi değildir. Aksine tarihi anlamda bereket hilalinin merkezi olan ve geniş tarım alanlarına sahip olan Şanlıurfa’mızın yiğit insanlarının dar imkanlar içinde başka illerde rızık aramak zorunda kalması hepimizin düşünmesi gereken bir utanç vesilesi olmalıdır. Tarım işçileri meselesi sadece Şanlıurfa ile sınırlı değildir. Mevsimlik tarım işçilerinin sayısı 100 binleri bulmaktadır.  Türkiye’de Kuzey, Güney ve Batı Anadolu’da 48 ilde mevsimlik tarım işçileri çalışmaktadır. Ortalama 6-7 ay çalışan mevsimlik tarım işçileri ağırlıkla Karadeniz Bölgesi’nde fındık, Ege’de yaş zeytin, Çukurova’da pamuk, Orta Anadolu’da şeker pancarı, soğan, kayısı gibi ürünlerin çapa, toplama, kurutma ve serme işlemlerinde çalışmaktadırlar.”

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan