Anasayfa / TÜM HABERLER / SPOR / Urfa’da özel halk otobüs muavinlerinin mağduriyeti devam ediyor

Urfa’da özel halk otobüs muavinlerinin mağduriyeti devam ediyor

Şanlıurfa’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kaldırılan muavinlik sisteminin özel halk otobüsleri geri getirilmesini istiyor. Yevmiye usulü ile çalışan özel muavinler yetkililerin seslerini duymalarını istiyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada etkisini gösteren Covid-19 salgınına karşı Şanlıurfa’da da tedbirler üst safhaya çıkarıldı.

OTOBÜS ŞOFÖRLERİNİN İŞ YÜKÜ ARTTI

Şanlıurfa’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında özel halk otobüslerinde olan muavinlik sistemi geçici süreliğine kaldırılmıştı. Ancak özel halk otobüsleri şoförleri iş yoğunluğunun artmasından dolayı muavinlerin belirli kriterler dahilinde geri getirilmesini istiyor. Öyle ki şoförler muavinlerin kaldırılmasından dolayı iş yüklerinin arttığını ifade etti.

“BİZ OTOBÜSÜ MÜ KULLANALIM, YOKSA YOLCULARA MI BAKALIM YA DA GİDİP ÜCRETLERİ Mİ TOPLAYALIM”

Ruha Haber Ajansı’na konuşan özel halk otobüsü şoförleri, iş yüklerinin arttığını ifade ederek, “Bildiğiniz gibi koronavirüs kapsamında muavinler kaldırıldı. Tabii ki biz de diyoruz her şeyden önce sağlık gelir. Ancak biz şoförler olarak çok mağdur durumdayız. Şimdi biz otobüsü mü kullanalım, yoksa yolculara mı bakalım ya da gidip ücretleri mi toplayalım. Biz diyoruz ki belirli kriterler dahilinde muavinlik sistemi geri getirilmeli” dedi.

 

VALİ ERİN ÇALIŞMA YAPILACAĞINI İFADE ETMİŞTİ

Öte yandan Vali Abdullah Erin geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla yaptığı pandemi toplantısında kendisine muavinlerle ilgili sorulan soruda, muavinler ilgili çalışmaların yapılacağını ifade etmişti.

ÇOĞU YEVMİYE İLE EV GEÇİNDİRİYORDU

Şanlıurfa’daki özel halk otobüslerinde muavin olarak çalışan ancak yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kaldırılan muavinlik sistemi şoförlerin yanı sıra günlük 50 lira gibi düşük ücretlerle ev geçindiren muavinleri etkiledi. Öyle ki sistemin kaldırılmasından dolayı mağdur olan muavinler yetkililerin seslerini duymalarını istiyor.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek finalinde Konyaaltı Belediyesi ile İzmir BBSK eşleşti

2022-2023 EHF Hentbol Kadınlar Avrupa Kupası'nın bugün çekilen Çeyrek Final kurasında, Antalya Konyaaltı Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi eşleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan