Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / DEDAŞ’tan Şanlıurfa’ya komik yatırım!

DEDAŞ’tan Şanlıurfa’ya komik yatırım!

Vatandaşların cebinden her ay trilyonlarca lirayı kazanan DEDAŞ, enerji alt yapısı için 5 milyon TL harcadığını açıklaması, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Şanlıurfa’nın her ay DEDAŞ’ın kasasına yüksek miktarda para aktardığını kaydeden vatandaşlar, DEDAŞ’ın altyapı çalışmalarına yönelik adeta trajikomik bir şekilde 5 milyon TL’lik yatırım yaptığını açıklamasına tepki gösterdiler.

DEDAŞ’ın basın bülteni halinde gönderdiği yatırım haberinin yapılması gereken bir hizmet olduğunu ve bunun abartılarak haber şeklinde yayınlanmasının adeta Şanlıurfalı vatandaşların iradeleri ile dalga geçmek olduğunu söyleyen vatandaşlar, yapılan hizmetlerin zaten yapılması gereken hizmetler olduğunu ifade ettiler.

MODEM SAYAÇ CİHAZLARI GÖRMEK MÜMKÜN DEĞİL

Süleymaniye mahallesinde bulunan ve DEDAŞ tarafından modem sayaç adı altında 9 metrelik direklere monte edilen elektrik sayaçlarının aboneler tarafından görünmemesi tepkilere neden olurken, DEDAŞ her ay vatandaşların cep telefonlarına sadece elektrik kullanım bedellerini göndermesi ise tepkilere neden oluyor.

 

VATANDAŞLAR GELEN FATURALARI SAYAÇLAR İLE KARŞILAŞTIRAMIYORLAR

Kaçak elektriğin önüne geçmek için böyle bir uygulama gerçekleştirdiğini belirten DEDAŞ’ın vatandaşlardan sayaçları gizlemesi ise akıllarda soru işareti bıraktı. Gelen faturaları sayaçlar ile karşılaştıramadıklarını söyleyen vatandaşlar, bu şekilde fazla ya da eksik ücret ödeyip ödemediklerini merak ettiklerini söylediler. Vatandaşlar; “DEDAŞ kaçak elektriğin önüne geçmek için kendince bir dizi önlemler almış fakat onlarda ne yaptıklarını bilmeden hareket etmiş olmalılar. Özellikle Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan ve boyları 9 metreyi bulan elektrik direklerindeki kapalı kutulara monte edildiği söylenen sayaçları bizler okuyamıyoruz. Bu sayaçların merkezi sistem ile okunduğu ve faturaların buna göre kesildiği söyleniyor. Bu sayaçlar ile faturaları hiçbir şekilde karşılaştırma şansımız yok. DEDAŞ’ın bizlerden fazla ücret alıp almadığını bilmeden elektrik kullanıyoruz. Tapusu olan bir haneye şantiye aboneliği verilmez. Zaten yasal olarak ta bu mümkün değildir. Şayet doğruluk payı varsa eğer, bu durumda DEDAŞ suç işlemiş olmuyor mu? Eğer hane aboneliği olarak bu dairelere abonelikler verilmişse şayet neden diğer hanelere oranla elektrik tüketiminde daha fazla ücret ödemek zorunda kalıyor vatandaşlar” diyerek duruma tepki gösterdiler.

“PEKİ, ALT YAPI SORUNUMUZ YOKSA EĞER BU KESİNTİLERİN NEDENİ NE?”

Vatandaşlar altyapı sorunu olmadığı halde devam eden elektrik kesintilerine tepki göstererek, “Bu ve benzeri soruların bir an önce cevaplanmasını istiyoruz. Bunlar birer ciddi sorunlar yumağıdır. DEDAŞ’ın birde çıkıp Şanlıurfa’nın alt yapısına 5 milyon TL’lik yatırım yaptığını söylemesi ve adeta Şanlıurfalı vatandaşlarla dalga geçmesi ise kabul edilemez. Bu hizmetler zaten özelleştirilirken yapılan protokolün maddeleri arasında yer almakta. Bunlar zorunlu yapılması gereken hizmetlerdir. Bununa birlikte başta Karaköprü ilçemiz olmak üzere yine birçok mahallede halen elektrik kesintileri olmakta. Peki, alt yapı sorunumuz yoksa eğer bu kesintilerin nedeni ne? Bunları bilmek vatandaş olarak hakkımız. Bizler buradan DEDAŞ yetkililerine seslenmek istiyoruz. Belirttiğimiz sorunlarımıza mantıklı ve anlaşılır cevaplar verin. Bu insanların sırtından trilyonlar kazanıyorsunuz. Bu kazançların içerisinde yetimlerinde hakkı olduğunu unutmayın” şeklinde konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan