Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Halka tepeden bakanlar Ak Parti’ye zarar veriyor!

Halka tepeden bakanlar Ak Parti’ye zarar veriyor!

AK Parti Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Salih Saraç’ın Jakuzi keyfi ve Ak Parti’yi Ak Parti yapan fakir fukara ile alay etmesi, Ak Parti’nin İnsanı öne çıkaran ve insan yaşamını her şeyin üzerinde tutma ilkelerinden olan, ‘tevazu’ ilkesi ile bağdaşmadı.

AK Parti Şanlıurfa Gençlik Kolları Başkanı kendi ifadesiyle jakuzide çekilen bir videosunda kendi arkadaş çevresine Whatsapp’tan paylaşıldığı iddia edilen videodaki skandal ifadeler kullanması Ak Parti’nin ”tevazu, samimiyet ve gayret ile” çeliştiği ve “Şanlıurfa AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Salih Saraç jakuzide keyif yaparken fakirlerle alay etmesi ve “Ulan fakirler, oğlum beni rahatsız etmeyin. Tamam mı? Biraz keyif edeceğim de” demesi kamuoyundan tepkilere neden oldu. 2 yıl önce çekildiği iddia edilen ve paylaşılan bu çirkin videoda, fakirleri aşağılayıcı ve hakaret içeren cümleler sarf edilmesi tüm Türkiye’de her kesinden tepki aldı.

Çirkin görüntüler sosyal medyaya düştüğü andan itibaren çok sayıda tepki geldi. Hatta birçok yorum ve paylaşımların ortak mesajında ise, “Sen o fakirler sayesinde o koltukta oturuyorsun” şeklinde yorumlar yapıldı. Tepkiler üzerine  AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Salih Saraç kamuoyundan özür diledi ve görevinden istifa etti. Olması gereken de buydu zaten.

İnsanı öne çıkaran ve insan yaşamını her şeyin üzerinde tutma iddiasıyla yola çıkan AK Parti, tevazu ilkesini, en temel ilkelerinden biri yapmıştı. Büyüklenme, kibir gibi keyfiyetler kesin reddedilmişti. Toplumun rahatsızlık duyduğu bir olaydan kendisi de rahatsızlık duyardı. Ama artık duymuyor. Dahası toplumun bu konudaki tavrını da umursamıyor.

Eskiden şımarıklık başkasının, tevazu muhafazakâr kitlelerindi. Şimdi şımarıklık muhafazakârların bizim, tevazu fakirlerin oldu.

NEREDE KALDI ‘TEVAZÜ SAMİMİYET GAYRET’’

Evet… AK Partinin o hor gördüğünüz Fakir’in oyuna her zaman ihtiyacı var. Ak Parti’yi Ak Parti yapanların gariban Anadolu insanı olduğunu ne çabuk unuttunuz. Lakin yüklendiği görevin sorumluluklarını bilmeyenler Ak Partililer yüzünden fakirle alay edilmesinin izahı mümkün değil. Başta Ak Parti İl Başkanı ve tüm Ak Partili Milletvekilleri ve belediye başkanlarının bu ‘fakir’ halka bir özür borcu var. Yoksa ‘tevazu, samimiyet ve gayret ‘sadece bir slogandan başka bir şeyi ifade etmez.

Şanlıurfa’da hep tevazu kazandı. Unutmayınız ki Sayın Cumhurbaşkanımız da hep tevazu ile tüm seçimleri kazandı. AK Parti’nin şımardığı izlenimlerini lütfen düzeltiniz. En iyisi siz bilirsiniz ki millet gücün şımarttığını sevmez.

Çok meşhur atasözüdür: “Arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim.” Bu söz bizlere arkadaşın önemini ne güzel anlatıyor…

Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. Atasözünün açıklaması ve anlamı: İnsan daha çok anlaştığı, huyunu suyunu bildiği, sevdiği, yanında bulunmaktan hoşlandığı kimselerle arkadaşlık kurar; dostluk eder. Dolayısıyla bir kimsenin iyi ya da kötü olduğu, arkadaşlık kurduğu kimsenin kişiliğine bakılarak anlaşılabilir.

İnsanın dini, arkadaşının dini gibidir…

Dostlukla ilgili kâideler hakkında şöyle demişlerdir:

“Hacı hacıyı Mekke’de, hoca hocayı tekkede bulur.” Yani herkes kendi zihniyet ve karakterine göre arkadaş edinir. Başka bir atasözümüz de şöyledir:

“Körle oturan, şaşı kalkar.”

Sanırım yukarıda anlatılan konu başlıkları Ak Partili Mehmet Salih Saraç ile ilgili her şeyi özetliyor.

CUMHURBAŞKANIMIZA TAVSİYE

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan da bir ricam var. Özellikle gariban Anadolu insanına umut olan ve 18 yıldır iktidar da olan AK Parti’ye bu tür insanlar zarar veriyor. Cumhurbaşkanımıza tavsiyem, insanlara tepeden bakan bu kişilerin parti ile ilişiğinin kesilerek halkla iç içe olan insanlarla yola devam kararı alması.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan