Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Coşkun: İlimiz başarı anlamında istenilen düzeyde değildir

Coşkun: İlimiz başarı anlamında istenilen düzeyde değildir

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, “. Geçen YÖK Başkanı da açıkladı, Urfa’mız ilk 5’te yok. Ama bizimde isteğimiz ve temennimiz okullar açısından derslikler açısından gelişim gösteren ilimiz başarı anlamında istenilen düzeyde değildir. Başarının yerine getirilmesi için eğitimdeki sorunların bir an çözülmesi ve çözümlenmesi gerekiyor” dedi.

(Ömer DODANLI/ RHA AJANS)

Eğitimde listenin son sıralarında sürekli yer alan Şanlıurfa üniversite sınavında da dereceye giremedi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ( YKS) Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir’den 5 adayın birinci olduğunu bildirdi. Aygün, Twitter hesabından YKS’de birinci olan öğrencilere ilişkin paylaşımda bulundu.

Buna göre, YKS’nin TYT oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir’den 5 aday birinciliği paylaştı. YKS’nin Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda birincilik sözelde İzmir, eşit ağırlıkta Osmaniye, sayısalda İstanbul, İzmir ve Malatya illerinden oldu. YKS’nin Yabancı Dil Testinin (YDT) oturumunda 4 aday İstanbul’dan, 1 aday da Niğde’den birinciliği paylaştı.

SORUNLARIN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, açıklanan iller arasında Şanlıurfa’nın olmayışını RHA Ajans mikrofonlarına değerlendirdi. Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Şanlıurfa’nın eğitimde üst sıralarda yer alması için var olan sorunlarında çözülmesi gerektiğini ifade etti.

“BAŞARININ YERİNE GETİRİLMESİ İÇİN EĞİTİMDEKİ SORUNLARIN BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMESİ VE ÇÖZÜMLENMESİ GEREKİYOR”

Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, eğitimdeki başarının yakalanması için sorunların çözülmesi gerektiğini ifade ederek, “Sınav sonuçlarının çocuklarımıza, ailelerine ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Tüm vatandaşlarımızın da Kurban Bayramı’nı şimdiden kutluyorum. Tabii bu YSK açıklandı, yine Urfa’mız istediğimiz düzeyde değil. Bireysel anlamda sıralama girenleri duyduk. Tabii geçen LGS sınavında da vurgulamıştık. Başarı asla tesadüf değildir. Başarı bir emeğin, bir çabanın, altyapının örgün olduğu yerde öğrencinin de fedakârlığı ile elde edilen bir sonuçtur. Geçen YÖK Başkanı da açıkladı, Urfa’mız ilk 5’te yok. Ama bizimde isteğimiz ve temennimiz okullar açısından derslikler açısından gelişim gösteren ilimiz başarı anlamında istenilen düzeyde değildir. Başarının yerine getirilmesi için eğitimdeki sorunların bir an çözülmesi ve çözümlenmesi gerekiyor. Urfa’mızın da daha üst sıralarda, daha ön sıralarda olmasını hepimiz temenni ederiz. Tabi burada Milli Eğitim üzerine düşen her çabayı gösterme eğiliminde ama elde olmayan sebeplerde var” dedi.

“VELİLERİMİZ BU KONUDA İLGİSİZ, İLGİNİN ARTTIRILIP ÖĞRENCİLERİMİZİN DE ÜZERLERİNE DÜŞEN ÇABAYI MUTLAKA GÖSTERMESİ GEREKİR”

Başkan İbrahim Çoşkun, başarının yakalanması için hem velilere hem öğrencilere de büyük görevlerinin düştüğünün altını çizerek, “Geçenlerde de izah etmiştim. İşte öğretmen açığımızdır, öğrenci fazlalığıdır, mevsimlik tarım işçisi çocuklarımızdır, taşımalı eğitimdir, bunlar ister istemez eğitime ket vuran olumsuz unsurlardır. Bunların bir an önce ortadan kaldırılması gerekir. Eğitim ve öğretim kalitesinin arttırılması gerekir. Özellikle velilerimiz bu konuda ilgisiz, ilginin arttırılıp öğrencilerimizin de üzerlerine düşen çabayı mutlaka göstermesi gerekir. Özelikle internettir, telefondur vs. gençliğin çoğu zamanını bu alana kanalize ettiği için burada da önemli sorunlar var. Bunlarında kontrollü bir şekilde kullanılması için ailelerin uyarılması gerekir. Ama halı hazırda sonuca geldiğimizde istenilen düzeyde değiliz. Bunun bir an önce en azından Türkiye’nin ortalamasına yakın bir rakamı bizimde yakalamamız gerekir. Az önce de söylediğim gibi ailelerin, gençlerimizin de bu işe kıymet verip bunu değerlendirmesi gerekir” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan