Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Urfa koronadan dolayı ‘kıpkırmızı’ oldu

Urfa koronadan dolayı ‘kıpkırmızı’ oldu

Koronavirüs salgınının arttığı illerin başında gelen Urfa’da hızlı vaka artışının önüne bir türlü geçilemiyor. Son 1 aylık sürede Urfa haritasının neredeyse tamamı ‘kırmızı’ renge büründü.

Çin’in Wuhan kentinde meydana gelen ve dünya çapında yayılım gösteren corona virüsü salgını Şanlıurfa’da da etkisini sürdürmeye devam ediyor.

BİRÇOK ETKEN SALGINI TETİKLİYOR

Özellikle 1 Haziran’da başlayan normalleşme adımları ile birlikte kentte vakalarda patlama yaşanmaya başladı. Vakaların artmasında ise vatandaşların salgını ciddiye almaması, maske kuralına uymaması, temastan kaçınmaması ve fiziki mesafeye uymaması gibi nedenler olarak göze çarpıyor.

BAKAN DÜN URFA’YI UYARMIŞTI

Sağlık Bakanlığı “Hayat Eve Sığar” uygulaması haritası güncellendi. İllere göre farklılık gösteren koronavirüs yoğunluk haritasında Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır’daki son durum da ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün bu 4 kentte yaşayanları uyarmıştı. Ankara, Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfa’yı örnek gösteren Bakan Koca, maske-mesafe- temizlik uyarısında bulunmuştu.

Koca, ” İller bazında artış örnekleri: Şanlıurfa 1,7, Ankara 1,6, Diyarbakır 1,4, Gaziantep 1,3 kat. Bu verilerden çıkarmanız gereken sonuç; maske, mesafe, temizlik uyarısıdır” paylaşımında bulunmuştu.

URFA KIRMIZIYA BÜRÜNDÜ

Sağlık Bakanlığı “Hayat Eve Sığar” uygulaması haritası güncellendi. İllere göre farklılık gösteren koronavirüs yoğunluk haritasında Şanlıurfa’nın kırmızı olduğu ve vakaların arttığı görüldü. Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de durum farklı değil.

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan