Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Şanlıurfa’da konut sahibi olanlar dikkat!

Şanlıurfa’da konut sahibi olanlar dikkat!

Temmuz ayında gayrimenkul sektörü canlanırken Türkiye genelinde konut satış fiyatları %19,5 arttı. Konut fiyatlarının en çok değerlendiği iller ise Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep oldu.

Temmuz ayında rekor seviyede konut satışı gerçekleşti ve Türkiye genelinde konut satış fiyatları %19,5 arttı. Nüfusun en yoğun olduğu ve konut değer artışının en yüksek olduğu iller ise Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep oldu. Adana, Konya ve İzmir’deki artış da dikkat çekiyor.

KONUT METREKARE SATIŞ FİYATI SON 1 YILDA %19,5 ARTTI
Yeni nesil gayrimenkul değerleme ve lokasyon analizi platformu Endeksa verilerine göre, temmuz ayı sonu itibarı ile Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı son 1 yılda %19,5 artış gösterdi ve 2 bin 514 TL olarak gerçekleşti. Nüfusun en yoğun olduğu 10 ildeki değer değişimini göre, konut değer artışının en yüksek olduğu iller sırasıyla Antalya, Şanlıurfa ve Gaziantep oldu. Bu illeri Adana, Konya, İzmir, Ankara, Bursa, İstanbul ve Kocaeli izliyor.

ŞANLIURFA’DA KONUT FİYATLARI YÜZDE 28,88 ARTTI
Uzun süredir artış görülmeyen illerden biri olan Şanlıurfa’da ise son bir yılda konut fiyatları son bir yılda %28,88 artış gösterdi. Şanlıurfa’da ortalama konut metrekare satış fiyatı 1.351 TL, ortalama konut fiyatı 239.127 TL, konut yatırımının geri dönüş süresi ise 17 yıl.

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan