Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNCEL / Şanlıurfa’da kapalı olan hastaneler meclis gündeminde!

Şanlıurfa’da kapalı olan hastaneler meclis gündeminde!

Şanlıurfa’da kapalı olan hastaneler meclis gündemine taşındı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Şanlıurfa’da kapalı olan hastaneleri meclis gündemine taşıdı.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi verdi.

İşte HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü’nün meclise verdiği o soru önergesi:

 Koronavirüs’ün Türkiye’de görülmeye başlamasının ardından hastaneler bulaş riskinin en yüksek olduğu alanlar olup, birçok yurttaş test yaptırmak için veya başka bir rahatsızlık üzerine gittiği hastanelerde COVID-19’a yakalanmaktadır.

Sosyo-ekonomik açıdan yoksulluğun hızla büyüdüğü, tedbirlerin gevşetildiği Şanlıurfa’da yurttaşlar hijyene bütçe ayıramazken, hastaneler de kentin mevcut nüfusunün taranması noktasında son derece yetersiz durumdadır.

Hastanelerin yetersizliğinin yanı sıra kapatılan, şuanda atıl durmda bekleyen özel hastaneler ve boşaltılan devlet hastanesi binaları salgına karşı tedbir amaçlı açılıp sadece COVID-10 hastalarını kabul edilebilir ve bu sayede hem sağlık çalışanları hemde yurttaşlar daha güvenli bir ortamda bulunabilecek. Kentteki mevcut hastanelerin yoğunluğunu azaltmak ve tedbir olarak eski hastanelerin açılması bulaş riskinin azalmasında önemli bir faktöre yol açacaktır.

Özellikle Harran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin eski binasının ve kapatılan özel hastanelerden Edessa ve Ursu hastanelerinin Şanlıurfa’da artan vakalar göz önünde bulundurulurak bir an önce Covıd-19 hastahaneleri olarak salgına önlem amacıyla faaliyete geçirilmesini elzemdir.

Bu Bağlamda

1.      Bakanlığınızın Şanlıurfa’da atıl durumda bekleyen 5 hastane binasına ilişkin bir eylem planı mevcut mu?

2.      Bakanlığınız hastalar arasından bulaş riksini aza indirmek için nasıl bir tasnif ve izolasyon yöntemi kullanmaktadır?

3.      Atıl durumda bekleyen hastaneleri aktifleştirecek misiniz?”

 

 

Advert

İlginizi Çekebilir

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 9'da tuttu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan