Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Yargıtay’dan belediye başkanlarına kötü haber
Yargıtay'dan belediye başkanlarına kötü haber

Yargıtay’dan belediye başkanlarına kötü haber

(RHA AJANS/RHA) – Yargıtay 12. Hukuk Dairesi'nden borçlu belediye başkanlarını üzecek emsal karara imza attı.

Yargıtay 12. Hukuk Dairesi bir belediyeden alacağını tahsil edemeyen şirket, İcra Mahkemesi'ne başvurarak belediye başkanının makam aracına haciz koydurdu.
Karara itiraz eden belediye İcra Hukuk Mahkemesi kararıyla makam aracına konulan haczi kaldırdı. Kararı alacaklı şirket temyiz edince devreye Yargıtay 12. Hukuk Dairesi girdi. Yargıtay kararında; 5393 Sayılı Belediye Kanununda, 'Belediyenin kamu hizmetinde fiilen kullanılan malları ile belediye tarafından tahsil edilen vergi, resim, harç gelirleri haczedilemez' düzenlemesine yer verildiği hatırlatıldı. Belediyenin haczedilmezlik şikayetinin kabul edilebilmesi için mahcuzların kamu hizmetinde fiilen kullanılması zorunlu olduğu hatırlatıldı.
MAKAM ARACI ZORUNLU DEĞİLKararda, İcra ve İflas Kanunu ve takip hukuku ilkelerine göre asıl olan alacaklının alacağına kavuşmasını sağlamak olduğundan, kural olarak borçluların tüm mallarının haczinin mümkün olduğu dile getirildi. Bir malın haciz edilememesi için yasal düzenlemenin bulunmasının zorunlu olduğunun vurgulandığı kararda; haciz edilmezliğin istisnai bir durum olduğundan, bu yöndeki düzenlemelerin de dar yorumlanması gerektiği belirtildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Altın zamanı

ABD'de Mart ayı perakende satışlarının %0,3 artması beklenirken %0,7 artış kaydetmesi Fed'in aceleci davranmayacağı yönündeki beklentileri güçlendirmesiyle bu sabah Asya borsaları düştü ve dolar beş ayın en yüksek seviyelerine tırmandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan