Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / EBA’ya imkansızlıklar nedeniyle ulaşamayınca, okul bahçesi sınıfları oldu!
EBA’ya imkansızlıklar nedeniyle ulaşamayınca, okul bahçesi sınıfları oldu!

EBA’ya imkansızlıklar nedeniyle ulaşamayınca, okul bahçesi sınıfları oldu!

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa’da EBA’ya imkansızlıklar nedeniyle giremeyen öğrenciler için okulun bahçesinde sinevizyon kuruldu. Öğrenciler sosyal mesafeye uyarak ders dinledi.
(Ömer DODANLI-Ahmet CAN/Özel Haber)
Koronavirüs ( Covid-19) salgını nedeniyle okullar ara verilmesinin ardından 23 Mart’tan itibaren öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) uygulamaya koyduğu Eğitim ve Bilişim Ağı (EBA) üzerinden eğitimler verilmeye başlandı. Kırsalda yaşayan öğrencilerin büyük bir bölümü EBA’ya ulaşamıyor. Uzaktan eğitime erişim oranının yüzde 14’lerde olduğu Türkiye’de, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan çocuklar için EBA’dan faydalanmak neredeyse imkansız.
 
EBA’YA İMKANSIZLIKLAR NEDENİYLE GİREMEDİLER
Kırsal bölgede yaşayıp EBA’dan yararlanamayan öğrencilerin adresi ise Eyyübiye ilçesine bağlı Kırkmağara Kırsal Mahallesi oldu. Hem teknolojik aletlerin yetersizliği hem de internetin olmamasından dolayı köydeki öğrenciler EBA’ya giriş yapamadı.
 
PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ
Köydeki öğrenciler imkansızlıklar nedeniyle giremeyince öğretmenler tarafından yeni bir proje hayata geçirildi. Kırkmağara Ortaokulu "eğitim için ahd'imiz var" projesine start verildi. Projeye göre, öğrenciler akşamları okulun bahçesinde toplanıyor. Kurulun sinevizyon ile birlikte öğrencilere EBA üzerinden dersler dinletiliyor.
 
AÇIK HAVA DERSLERİ BAŞLADI
Kırkmağara Ortaokulu "eğitim için ahd'imiz var" projesine start verilirken, projenin açılımı ise açık hava dersleri olarak nitelendirildi. Öte yandan okul bahçesinde ders dinleyen öğrenciler ise fiziki sosyal mesafe kuralına uyarak ve maske takarak dersleri dinledi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan