Anasayfa / TÜM HABERLER / KÜLTÜR-SANAT / Beyazgül,’Göbeklitepe sıcak balon’ uçuş tanıtımına katıldı
Beyazgül,'Göbeklitepe sıcak balon' uçuş tanıtımına katıldı

Beyazgül,’Göbeklitepe sıcak balon’ uçuş tanıtımına katıldı

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve "Tarihin Sıfır Noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'de Sıcak Hava Balonu’nun tanıtım uçuşu yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Şahin Aslan, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'nın katılımıyla tanıtım uçuşuna katıldı.
Şanlıurfa'ya gelen ziyaretçilerin konaklama gün sayısını artırmak ve kentteki turizm çeşitliliğine katkı sunmak amacıyla Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan çalışmalar kapsamında Göbeklitepe'de turizm amaçlı sıcak hava balonu uçuşlarının yapılması için ilgili firma tarafından Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden gerekli izinler alındı.
4 gün süren test uçuşlarının ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve beraberindekilerin katılımıyla basın mensuplarına sabahın ilk ışıklarında tanıtım uçuşu yapıldı.
ŞANLIURFA, TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZİ OLMAYI SÜRDÜRECEK
Büyükşehir Belediye Başkanı Beyazgül, uçuş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Sıcak Hava Balonuna binmenin farklı bir duygu olduğunu belirterek, "Şanlıurfa semalarını renklendiren balonun ilk uçuşuna da katılmak mutluluk verici. Balonla uçuşun ayrı bir güzelliği, duygusu var. Şanlıurfa'nın bu turizm destinasyonu içerisinde yer alması bizim için çok önemli, Ezel Turizme, Bilge Beye teşekkür ederim. Şanlıurfa'da balon uçuracağız demişti bugün sözünde durdu balonu uçurduk, biz de çok heyecanlıyız. Şanlıurfa, Türkiye'nin önemli bir turizm merkezi olmayı sürdürecek, insanların muhakkak Göbeklitepe'ye gelmeleri geriyor, buraya geldiklerinde bir başka güzellikle karşılaşacaklar, bu da Sıcak Hava Balon uçuşları… Yeryüzünden seyrettikleri Şanlıurfa'yı, Göbeklitepe'yi bir de gökyüzünden seyretmiş olacaklar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
Şanlıurfa Vali Yardımcısı Şahin Aslan ise tanıtım uçuşuna katılarak Göbeklitepe'yi havadan izleme fırsatını yakaladıkları için mutlu olduklarını ifade ederek "Kentin tanıtımına hizmet edecek olan balon uçuşları devam edecek, Şanlıurfa'nın balon turizminde de önemli bir destinasyon konumuna gelmesini istiyoruz." diye konuştu.
Kentin tanıtımına hizmet edecek olan balon uçuşlarının 2021 yılı içerisinde halkın hizmetine açılacağı belirtildi. Göbeklitepe'yi ve Şanlıurfa'yı 1000 metre havadan izleme imkânı veren uçuşlar, Urfa'nın turizm değerlerine yılda 300 gün uçuşla katkı sağlayacak.

Advert

İlginizi Çekebilir

Yaşar ve Beyaz ailesinin mutlu günü

Şanlıurfa Kasr-ı Saadet düğün salonunda iş adamı Abdurahman Yaşar'ın oğlu Yusuf Yaşar Ak parti Eyyübiye …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan