Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Şanlıurfa’nın Ayasofya’sı ne zaman ibadete açılacak?
Şanlıurfa’nın Ayasofya’sı ne zaman ibadete açılacak?

Şanlıurfa’nın Ayasofya’sı ne zaman ibadete açılacak?

(RHA AJANS/RHA) – Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Karakeçili, Şanlıurfa’nın Ayasofya’sı olarak adlandırdığı Germüş Kilisesinin camiiye dönüştürülmesini istedi.
Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Karakeçili, Şanlıurfa’nın Ayasofya’sı olarak adlandırdığı Germüş Kilisesinin camiiye dönüştürülmesini istedi.
Karakeçili, Ş. Urfa kent merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan ve 19’uncu yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Ermenilere ait Germuş Kilisesi, bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı harabe halinde olduğunu belirtti. Şimdiye kadar gerek AB projeleri ve gerekse de ülkemizdeki kalkınma ajansları buraya mali destek programı açtıklarını ama bir iki aydınlatma direği ve tabela dışında burada bir çalışma yapılmadığını sözlerine ekledi.
"CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLMEZSE YIKILACAK"
Demokrat Parti (DP) Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Karakeçili, Germüş Kilisesi için şu uyarıyı yaptı:
"Germüş Kilisesi, defineciler tarafından temeli ve duvar dipleri delik deşik edilmiş durumda. İçi de baliciler ve ayyaşların mekânı haline gelmiş. Daha önce burada bir kilise daha vardı. Bu kilise de cemaati olmadığından dolayı terk edilmişti. Bakımsızlıktan ve defineciler tarafından yıkıldı. Şimdi yıkılmak üzere olan bu ikinci kilise, ancak camiiye korunması sağlanır. Oranın camii cemaati ve imamı bu yapıya sahip çıkar. İstanbul’daki Ayasoyfa kilisesi nasıl camiiye dönüştürülüp Ayasofya Camii ismini aldıysa Urfada’ki Germüş Klisesi de Germüş Camii ismiyle şereflenecektir."
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Turizm Yolu’nda Asfalt Çalışması

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve Hazreti İbrahim ile Hazreti Eyyüp peygamber makamları arasında direkt bağlantıyı sağlayacak "Kültür ve Turizm Yolu"nda asfalt çalışması devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan