Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Urfa’da dar gelirlinin kurtarıcısı sobanın satışları başladı
Urfa’da dar gelirlinin kurtarıcısı sobanın satışları başladı

Urfa’da dar gelirlinin kurtarıcısı sobanın satışları başladı

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa'da havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar kış hazırlıklarına başladı. Kışlık odun ve kömürlerini alan vatandaşlar, ardından Sobacıların yolunu tutuyor. Esnaf ise hareketlilikten memnun.
Yeni yapılan konutlarda doğal gaz kullanılırken, kent merkezinde ve kırsal kesimde yaşayan bazı vatandaşlar kışa hazırlıksız yakalanmamak için, yakacaklarını temin etmeye başladı.
 
HAREKETLİLİK DAHA DA ARTACAK
Kış ayı için odun ve kömür almaya başlayan vatandaşlar odun ve kömür piyasasının bir nebze de olsa canlanmasına neden oldu. Fiyatların da geçen yıla oranla değişmediği gözlenirken, oduncular pazarında önümüzdeki günlerde hareketliliğin artacağı benziyor.
 
SOBA SATIŞLARI DA BAŞLADI
Kışlık odun ve kömürlerini alan vatandaşlar, ardından sobacıların yolunu tutuyor. Şanlıurfa'daki soba satıcıları, ambarlardaki sobalarını tezgâhlara dizerek müşterinin beğenisine sunuyor. Isınmak için doğalgaz hizmetinden vazgeçen vatandaşlar fiyatı 100 ile 250 arasında değişen kömür ve odun sobası almaya başladı. Satışların yüzlerini güldürdüğünü belirten hırdavatçılar, kış mevsiminin yaklaşması ile birlikte soba satışlarının da arttığını belirtiyor. Sobacı esnafı, fiyatların geçen yılla aynı olduğunu söylerken, doğalgaz kullanımının artması ile işlerinin azaldığını vurguladılar.
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan