Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Sağlık Bakanı Koca’dan Şanlıurfa açıklaması!
Sağlık Bakanı Koca’dan Şanlıurfa açıklaması!

Sağlık Bakanı Koca’dan Şanlıurfa açıklaması!

(RHA AJANS/RHA) – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulundu. Bakan Koca, Şanlıurfa ile ilgili de açıklama da bulundu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamada bulundu.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gerçekleşen Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada Şanlıurfa’ya da değindi.
Bakan Koca, Şanlıurfa’da vakaların yüzde 60 oranında düştüğünü ifade ederek şu açıklamayı yaptı:
“Bilim Kurulumuzun özellikle bizim toplumsal farklılığımızı da göz önüne alarak evdeki kişilerle birlikte mümkün mertebe 10 kişiyi geçmemek şeklinde aile içi temasların mümkün mertebe azaltılması şeklinde bir tavsiye ve önerisi oldu. Bunu söyleyebilirim. Dolayısıyla bizim özellikle şu dönemde artış olan illerimizde tedbirlere uymakla ve filyasyonu sahada yapmakla sonuç aldığımızı çok iyi biliyoruz. Bunu Diyarbakır'da gördük. Urfa'da, Ankara'da çok belirgin gördük. Yüzde 60'lara kadar düştüğünü gördük. Herhangi bir kısıtlama yapılmadan görmüş olduk. Dolayısıyla biz bunun nasıl düşebileceğini artık toplum olarak da biliyoruz. Artık tedavide, farklı değişken tedavi yaklaşımlarımız söz konusu. İlk zamanlarımız gibi değiliz. O nedenle tedavi açısından da belirgin semptom geliştiğinde de vatandaşımızın erkenden sağlık kuruluşuna gelmesinin önemli olduğunu; geç döneme gelindiğinde solunum sıkıntısının daha belirgin olduğunu görmüş oluyoruz.”
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan