Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / KADEM Urfa’da “Evlilik ve Aile Okulu” semineri düzenliyor
KADEM Urfa'da “Evlilik ve Aile Okulu” semineri düzenliyor

KADEM Urfa’da “Evlilik ve Aile Okulu” semineri düzenliyor

Şanlıurfa KADEM İl Temsilciliği, 21 Ekim- 27 Kasım 2020 tarihleri arasında online ortamda “Evlilik ve Aile Okulu” semineri düzenliyor.
KADEM “ EVLİLİK VE AİLE OKULU” SEMİNERİ DÜZENLİYOR
Şanlıurfa KADEM İl Temsilciliği, 21 Ekim- 27 Kasım 2020 tarihleri arasında online ortamda “Evlilik ve Aile Okulu” semineri düzenliyor.
Düzenlenecek seminerde KADEM Eğitim Direktörü Arzu Arıkan, Psikolog Aile Danışmanı Ayşegül Kuşku, Uzman Aile Danışmanı Belgin Turan, Çocuk Gelişim Uzmanı Emel Seri, Prof. Dr. Aliye Aktaş, Psikolog Mustafa Cem Oğuz ve Psikolog Yadigâr Yıldırım kendi alanlarında eğitim verecek.
Gençlere, kadınlara, erkeklere, evliliğe aday çiftlere ve evli çiftlere yönelik olarak düzenlenecek seminerde; Kadın ve erkek arasındaki iletişim becerilerini geliştirmek, Evliliğe aday olan gençlerin, evli bireylerin evlilik ilişkileri ve aile yaşamıyla ilgili farkındalık ve bilinç düzeylerini artırmak, eşlerin problem çözme becerilerini ve kapasitelerini geliştirmek, anne babalığa geçiş ve çocuk eğitimi ile ilgili temel aksiyonların öğrenilmesini sağlamak, dini referanslar doğrultusunda evlilik müessesini ve aile değerlerini korumak amaçlanıyor.
Bu seminer sonucunda aile ve evlilik kurumunun psiko-sosyal öneminin ve değerinin aktarılması, evlilikte kişilerarası ilişkilerin ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.
Seminerde ele alınacak başlıklar şöyle;
“Kadın ve Erkek: İki İnsan, Evlilik Öncesi İlişkiler ve Eş Seçimi, Evliliğe Hazırlık ve Yeni Evli Çiftlerin Yaşadıkları Süreçler ve Sorunlar, Ailede Yaşam Döngüsü/ Ailede Değerler, Tarihsel Süreçte ve Dini Bağlamda Aile Hayatı, Aile Tipleri; Anne-Baba / Anne-Çocuk/Baba-Çocuk/ İşlevsel ve İşlevsel Olmayan İlişki ve İletişim Kalıpları, Mutlu ve Başarılı Çocuk Yetiştirme Sanatı, Ailenin İşlevleri; Ekonomik/koruma/Toplumsallaşma/Eğitim/Rekreasyon/Birlikte Geçirilen Yaşam Alanları, Evlilikte Denge, Uyum ve Mutluluk, Sağlıklı Aile Modeli, Evlilikte Eşler Arası Duygusal Bağ ve Cinsel Yaşam Bağlanma Stilleri, Evlilikte Akrabalık İlişkileri/Evlilikte Olması Gereken Beceriler/İletişim Uzlaşı ve Problem Çözme Becerileri”
Online zoom üzerinden gerçekleştirilecek seminere katılım sağlamak için KADEM İl temsilciliğiyle iletişime geçilmelidir.
Şanlıurfa KADEM İl Temsilciliği İletişim: 0 (531) 546 54 21

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan