Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Harran Üniversitesi meclis gündemine taşındı!
Harran Üniversitesi meclis gündemine taşındı!

Harran Üniversitesi meclis gündemine taşındı!

(RHA AJANS/RHA) – Harran Üniversitesi meclis gündemine taşındı.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Harran Üniversitesi 2019 Sayıştay Denetim Raporlarında mevduat faiz gelirinin muhasebe kaydında faiz geliri tutarının 805 Bütçe Gelirleri Yansıtma Hesabına borç, 800 Bütçe Gelirleri Hesabına alacak kaydı yapılması gerekirken tam tersi kayıt yapılması olayını meclis gündemine taşıdı.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi verdi.
İşte Milletvekili Sürücü’nün o önergesi:
Harran Üniversitesi 2019 Sayıştay Denetim Raporlarında mevduat faiz gelirinin muhasebe kaydında faiz geliri tutarının 805 Bütçe Gelirleri Yansıtma Hesabına borç, 800 Bütçe Gelirleri Hesabına alacak kaydı yapılması gerekirken tam tersi kayıt yapıldığı görülmüştür.
Yine Şanlıurfa Teknokent Anonim Şirketi içerisinde yer alan bir firmanın Harran Üniversitesi’nin zeytinyağı fabrikasını üniversiteye her hangi bir bedel ödemeden kullandığı ve bunun karşılığı gelir elde ettiği tespit edilmiştir. Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesi… Derneği” adıyla başka bir deyişle kamu kurumunun adını kullanıp faaliyet gösteren derneğin mevcut olduğu ve söz konusu derneğe bedelsiz arazi tahsis edildiği tespit edilmiştir.
 Bu Bağlamda
1.  Hesaplarda yapılan temel muhasebe hatasının tespitinin ardından bir soruşturma başlatılmış mıdır ?
2.  Mülkiyeti hazineye ait ve kamu idaresine tahsisli bir taşınmazın özel hukuk tüzel kişisi üçüncü kişiler lehine her hangi bir tasarrufta bulunulmasında mevzuatında belirtilen ilgili makamın onayının zorunlu olduğu; yine bu tasarrufların ?
3.  2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre ihale edilerek bedel karşılığı olması gereken arazi kullandırılması sırf üniversite ile aynı adı kullanıyor diye bir derneğe sunulduğundan haberdar mısınız ?
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Başkan Gülpınar, Çubukçu hanı ve Hacı Kamil konağında incelemelerde bulundu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, tarihi Çubukçu Hanı ile Hacı Kamil Konağında yürütülen çalışmaları inceledi. Tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore edilen konak ve hanlar kent turizmine kazandırılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan