Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / Atanacak Doktor sayısı yetersiz bulundu
Atanacak Doktor sayısı yetersiz bulundu

Atanacak Doktor sayısı yetersiz bulundu

Şanlıurfa'ya 45 uzman ve 11 pratisyen hekim ataması yapıldı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Şanlıurfa'ya 56 doktor ataması yapıldı.

Şanlıurfa'ya 45 uzman ve 11 pratisyen hekim ataması yapıldı. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünün talebi doğrultusunda Şanlıurfa'ya 56 doktor ataması yapılacak.
Şanlıurf'ya doktor atama haberini sosyal medya hesabından veren AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, "95. Devlet Hizmet Yükümlülüğü (DHY) doğrultusunda, münhal olan kadrolara 45 uzman ve 11 pratisyen hekim ataması gerçekleştirilecektir. #Şanlıurfa'mız için hayırlı olsun inşallah." İfadelerine yer verdi.
Türkiye genelinde 20 bine yakın hekim ihtiyacı bulunuyor. İl bazında en çok doktor ihtiyacının bulunduğu şehirlerden biri ise Şanlıurfa. Urfa'ya atanan 56 doktor sayısı ise sadece 56 oldu.Hekim açığı gittikçe açılıyor.
ŞANLIURFA'DA HEKİMLER GÜNDE 80-100 ARASINDA HASTA MUAYENE EDİYOR
Şanlıurfa’daki hastanelerde yeterli sayıda pratisyen ve uzman doktor bulunmadığı için özellikle bazı branşlarda hasta yığılmaları yaşanıyor. Bütçe imkânları nedeniyle yeterli doktor ataması yapılamazken Şanlıurfa’ya atanan 56 doktor devede kulak olarak yorumlandı.Normal şartlar altında günde 15- 20 hastayı muayene etmesi gereken doktorlar ortalama Şanlıurfa'da doktor yetersizliğinden dolayı günde ortalama 80 ile 100 hastayı muayene ediyor.

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan