Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / Yıkım kararı alınan çarşı esnafı yer tahsis edilmesini bekliyor
Yıkım kararı alınan çarşı esnafı yer tahsis edilmesini bekliyor

Yıkım kararı alınan çarşı esnafı yer tahsis edilmesini bekliyor

(RHA AJANS/RHA) – Kuyumcular Çarşısı, tarihi yapının siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkılacak. 122 iş yerinin bulunduğu çarşı esnafı, yıkım öncesinde kendilerine yer tahsis edilmesini bekliyor.
Şanlıurfa'nın Eyyubiye ilçesine bağlı Haşimiye Meydanı'na 1989 yılında dönemin Refah Partisi (RP) Belediye Başkanı İbrahim Halil Çelik tarafından  inşa edilen Özdiker Kuyumcular Çarşısı, yanı başındaki tarihi Gümrük Hanı ile Aşağı Çarşı'nın siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkılacak.
6 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile çarşıya ilişkin “acele kamulaştırma” kararı alındı. Kamulaştırma yetkisi ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne verildi.
ESNAF ENDİŞELİ
Yakın zaman içerisinde başlanacak yıkım çalışmaları ile tarihi Gümrük Hanı, Aşağı Çarşı, Arasa Hamamı ve bölgedeki diğer tarihi yapıların gün yüzüne çıkartılması planlanıyor. 
İçerisinde 122 iş yerinin bulunduğu Kuyumcular Çarşısı esnafı ise endişeli. Bu endişelerinin nedeni de kendilerine henüz yer tahsil edilmemiş olması.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan