Anasayfa / TÜM HABERLER / SAĞLIK / İl Sağlık Müdürü Erkuş RHA Ajans’a konuştu: “Vakalar, cezalar, korona testi, özel hastanelere yetki…”
İl Sağlık Müdürü Erkuş RHA Ajans’a konuştu: “Vakalar, cezalar, korona testi, özel hastanelere yetki…”

İl Sağlık Müdürü Erkuş RHA Ajans’a konuştu: “Vakalar, cezalar, korona testi, özel hastanelere yetki…”

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, Ruha Haber Ajansı’na vaka sayıları, çevre illere göre Şanlıurfa’nın durumu, cezalar ve özel hastanelere koronavirüs testi yetkisi gibi konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
( Ömer Dodanlı/Ahmet Can-Özel Haber)
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını etkilerini Şanlıurfa’da hissettirdi ve hissettirmeye devam ediyor. Çevre illerde vakalar tekrar yükselişe geçse de Şanlıurfa’da ise çevre illere göre vaka sayıları düşük miktarda seyrediyor.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, Ruha Haber Ajansı’na vaka sayıları, çevre illere göre Şanlıurfa’nın durumu, cezalar ve özel hastanelere koronavirüs testi yetkisi gibi konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
“ÖZEL HASTANELERİN HEMEN HEMEN HEPSİNE CEZALARINI KESTİK”
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Erkuş, Şanlıurfa’da yetkisi olmadan koronavirüs testi yapan özel hastanelere soruşturma dahilinde cezaların kesildiğini ifade ederek, “Tarafımıza herhangi bir genelde gelmedi. Biz Şanlıurfa’da koronavirüs testi yapan özel hastaneler ile ilgili bir soruşturma yapmıştık. Soruşturmaya bianen Ahmet Tekin imzalı bir yazı geldi ve ceza oranları verildi. Zaten soruşturmamızı bitirmiştik. Özel hastanelerin hemen hemen hepsine cezalarını kestik. Gelirlerinin binde 5’i oranında ceza kestik. Her hastaneye kesilen ceza miktarı değişir. Vergi dairesinden ve maliyesinden istiyoruz rakamları, o şekilde kesiliyor” dedi.
 
“MÜRACAAT EDERLERSE VE ŞARTLARI UYARSA GENELGEYE GÖRE YETKİ VERİLEBİLİR”
Müdür Erkuş, kentteki özel hastanelerin koronavirüs testi yapabilmek için başvuru yapmaları gerektiğini belirterek, “Şanlıurfa’daki özel hastaneler koronavirüs testi yapma yetkisi için müracaat ederlerse ve imkanları uygunsa olur. Müracaat ederlerse ve şartları uyarsa genelgeye göre yetki verilebilir” diye konuştu.
“ÇEVRE İLLERE GÖRE DAHA İYİYİZ”
Erkuş, son olarak Şanlıurfa’nın çevre illere göre vaka sayısında iyi olduğunu ancak kent içinde bir haftadan bu yana vakaların artmaya başladığının altını çizerek şöyle konuştu:
 
“Bir hafta 10 gündür artıştayız. Ama çevre illere göre daha iyiyiz. Ancak bir hafta 10 günden bu yana bir artışımız var.”
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Çocukları Tehdit Eden Yaz İshallerine Karşı Korunma Önerileri

İshal günde üç ya da daha fazla yumuşak veya sıvı kıvamlı dışkı çıkışı olarak tanımlanır. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan