Anasayfa / TÜM HABERLER / ÖZEL HABER / Şanlıurfa Konuk Evleri Dernek Başkanı Osman Karakaş: Şanlıurfa turizmi can çekişiyor
Şanlıurfa Konuk Evleri Dernek Başkanı Osman Karakaş: Şanlıurfa turizmi can çekişiyor

Şanlıurfa Konuk Evleri Dernek Başkanı Osman Karakaş: Şanlıurfa turizmi can çekişiyor

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Şanlıurfa Konuk Evleri Dernek Başkanı Osman Karakaş, “Gerekenin bir an önce GAP kapsamında olan tüm illerimiz başta Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin her anlamda desteklenmeli. Ören yerlerimiz olan Harran, Göbeklitepe, Halfeti turizmi bitme noktasına gelmiş. Kısaca söylemek gerekirse, Şanlıurfa turizmi can çekişiyor” dedi.
( Özel Haber/Ruha Haber Ajansı)
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve etkilerini Şanlıurfa’da hissettiren koronavirüs salgını nedeniyle Şanlıurfa turizmcileri zor günler yaşıyor.
BİNLERCE KİŞİ EVİNE EKMEK GÖTÜREMEZ OLDU
Kentin en önemli geçim kaynaklarından olan turizm şu sıralar ülke genelinde artan vakalardan dolayı durma noktasına geldi. Özellikle Şanlıurfa’nın önemli geçim kaynaklarından olan ve binlerce kişinin evine ekmek götürdüğü butik oteller, konuk evleri ve sıra geceleri boş kaldı. Koronavirüsten dolayı işler durma noktasına gelirken, Şanlıurfa Konuk Evleri Dernek Başkanı Osman Karakaş devletin bu tür işletmelere maddi destek vermesi gerektiğini ifade tti.
“ŞANLIURFA TURİZMİ KAN KAYBETTİ”
Şanlıurfa Konuk Evleri Dernek Başkanı Osman Karakaş, kent turizminin pandemiden dolayı can çekişme noktasına geldiğini ifade ederek, “Yaklaşık 10 aydır Şanlıurfa konuk evler, otel ve butik otellere pandemi bombası düştü. Şanlıurfa turizme tamamıyla eksiye düşü. Konuk evlerimiz, otellerimiz, birikmiş kiralarını, kesilmiş elektrik ve sularını ödeyemez hale geldiler. İnançların başkenti olan Şanlıurfa turizmi kan kaybetti. Şanlıurfa’ya gelen turlar hepsi iptal durumda, konuk evlerimiz ve butik oteller kapanma noktasına geldi. Başta ben Şanlıurfa Konuk Evleri Dernek Başkanı Osman Karakaş ben kendi işletmemi devrettim. Gerekenin bir an önce GAP kapsamında olan tüm illerimiz başta Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin her anlamda desteklenmeli. Ören yerlerimiz olan Harran, Göbeklitepe, Halfeti turizmi bitme noktasına gelmiş. Kısaca söylemek gerekirse, Şanlıurfa turizm, can çekişiyor” dedi.
 
“TURİST GELDİĞİ ZAMAN OTELLERİMİZ KAZANIYOR, CİĞERCİLERİMİZ KAZANIYOR”
Başkan Karakaş, kentin önemli geçin kaynağı olan turizmden birçok kişinin evine ekmek götürdüğünü belirterek, “Turist geldiği zaman otellerimiz kazanıyor, ciğercilerimiz kazanıyor. Sıra gecesine gidince müzisyen evine ekmek götürüyor. Şanlıurfa’nın zaten iki geçim kaynağı var. Birisi tarım diğeri de turizmdir. Ancak pandemiden dolayı turizm bitme aşamasına geldi ve bu sektörden ekmek yiyen birçok kişi evine ekmek götüremez duruma geldi. Devletten bu konuya bir el atıp turizmcilere yardımcı olmasını istiyoruz” diye konuştu.
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Sakal Star Türkiye şampiyonu Kaya: Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil edeceğim

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Sakal Star Türkiye Şampiyonu Şanlıurfalı Yusuf Kaya, “Şu anda Avrupa’da bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan