Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / TBB’den Urfa Baro Başkanı Öncel’e ‘taciz’ incelemesi
TBB'den Urfa Baro Başkanı Öncel'e ‘taciz’ incelemesi

TBB’den Urfa Baro Başkanı Öncel’e ‘taciz’ incelemesi

(RHA AJANS/RHA) – Türkiye Barolar Birliği (TBB), stajyer avukat D.A.’yı 100 ayrı telefon numarasından taciz ettiği iddia edilen Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel hakkında inceleme başlattı.

Yenişafak’ın haberine göre, Şanlıurfa Baro Başkanı Abdullah Öncel’in, uzun süre gönül ilişkisi yaşadığı stajyer avukat D.A.’yı, kendisinden ayrılması üzerine 100’e yakın hattan mesajlar atıp taciz ettiği ortaya çıkmıştı. Söz konusu mesajlarda D.A.’yı stajını iptal etmekle tehdit ettiği belirlenen Öncel hakkında Türkiye Barolar Birliği (TBB) harekete geçti. Öncel için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Kişilerin huzur ve sükununu bozmak”, “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engellemek”ten suç duyurusunda bulunan D.A.’nın, dosyanın bir örneğini de TBB’ye gönderdiği öğrenildi.
ARAŞTIRILIP RAPOR HAZIRLANACAK
TBB yönetim kurulu, Öncel hakkındaki iddiaların Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TÜBAKKOM) ve Avukat Hakları Merkezi tarafından incelenmesine karar verdi. Oy çokluğuyla alınan karara, Bursa Barosu’na kayıtlı TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Asude Şenol’un karşı çıktığı öğrenildi. Yapılacak araştırma neticesinde hazırlanacak rapor, TBB Yönetim Kurulu’nun önüne gelecek. Bu kapsamda araştırma sonucuna göre atılacak adımlara ilişkin bir karar alınacağı ifade ediliyor. Öncel hakkında disiplin mekanizmasının işletilebileceği belirtiliyor.
“MESAJLARI BEN ATMADIM”
 Abdullah Öncel basın açıklaması yapmıştı. Bir mesajında “Benim param çok, 100 kart aldım, engellesen de bunun önüne geçemezsin” dediği tespit edilen Öncel, iddiaların asılsız olduğunu savundu, D.A.’ya farklı numaralardan mesaj gönderen kişinin kendisi olmadığını ileri sürdü. Öncel, D.A.’nın suç duyurusu kapsamında savcılığa ifade verdiğini de kaydetti.

Advert

İlginizi Çekebilir

Suruç Belediyesi’nde Fatura Skandalı: İddialar Naylon Faturaları Ortaya Koyuyor

Suruç'ta, yerel seçimler sonrasında görevden alınan Suruç kaymakamı ve belediye başkan vekili İbrahim Güneş döneminde yapılan ihalelerle ilgili çarpıcı iddialar ortaya çıktı. Yeni belediye yönetimi, Güneş döneminde yapılan alımlarla ilgili bir inceleme başlattı ve birçok faturanın naylon çıktığı iddialarını ortaya attı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan