Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Büyükelçi Önen’den Öğretmenler Günü mesajı
Büyükelçi Önen’den Öğretmenler Günü mesajı

Büyükelçi Önen’den Öğretmenler Günü mesajı

Urfalı ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen’den Dünya Öğretmenler Günü mesajı;“Toplumların gelişmesi eğitimle mümkündür”
Urfalı ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen’den Dünya Öğretmenler Günü mesajı;“Toplumların gelişmesi eğitimle mümkündür”
Türkiye’nin Çin Halk Cumhuriyeti (ÇHC) Pekin Büyükelçimiz Abdulkadir Emin Önen, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen mesajında, bizleri eğitenin anne ve babalarımız olduğunu, ancak bilgi ve beceri kazandıranın da öğretmenler olduğunu, toplumların gelişmesinin eğitimle mümkün olacağını belirterek, bilgili, üreten ve ürettiklerini paylaşan nesiller yetiştirilmesi gerektiğini, dolayısıyla öğretmenlerimize büyük görev düştüğünü ve Öğretmenlerimizin bizlere bilgi ve beceri kazandırarak bizi hayata hazırladıklarını söyledi.
Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır
Türkiye’nin bugünlere gelmesindeki en büyük payın öğretmenler olduğunu belirten Büyükelçi Önen, “Türkiye’yi ülkenin dört bir yanında fedakârca görev yapan öğretmenlerin gayretleriyle inşa ve ihya etmeye gayret ediyoruz. Ne yaparsak yapalım öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyeceğimizi hepimiz çok iyi biliyoruz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bir milletin medeniyet seviyesi, yaptığı icraatlar, kültürü tamamen öğretmenlerin elindedir. Eğitim ve öğretimin en büyük kahramanları ve bu hizmetin her alanında emeği olan kişiler öğretmenlerimizdir. Mesleğine aşık öğretmenler her zaman eşsiz öğrenciler yetiştirmişlerdir. Öğretmenlik çok kutsal ve sabır isteyen bir meslektir. Öyle ki bunu en iyi açıklayan sözlerden biri Hazreti Ali'nin 'Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum' sözüdür” dedi.
Bize emek veren öğretmenlerimizin değerini hepimiz biliyoruz
Öğretmenlerimizin bizlere bilgi ve beceri kazandırdığını ve bizi hayata hazırladıklarını belirten Çin / Pekin Büyükelçimiz Emin Önen, “Onların sabırla çalışmaları sonucu bizler kalem tutmayı, okumayı, yazmayı, yeni bilgiler ve beceriler kazanmayı başardık. Bize emek veren öğretmenlerimizin değerini hepimiz biliyoruz. Öğretmenlerimiz, insanı en ideal şekilde eğitmek suretiyle, geleceğin Türkiye’sini, geleceğin dünyasını inşa etmek gibi son derece kutsal bir vazifeyi icra ediyorlar. Türkiye’mizin bugün dünyanın güçlü ve saygın devletlerinden biri haline gelmesindeki en önemli paylardan biri, hiç şüphesiz, fedakâr, cefakâr öğretmenlerimize aittir. Bilindiği gibi; Türkiye'de her yıl 24 Kasım'da kutlanan Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini yerine getiren kişileri onurlandırmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlandığı gündür. Bu özel gün; 24 Kasım 1928 yılında, Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Millet Mekteplerinin Başöğretmenliğini kabul etmesiyle kutlanmaya başlanan gündür” diye konuştu.
Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır
Kendisinin de öğretmen çocuğu olduğunu hatırlatan ve ‘Hocaların Hocası’ olarak anılan başarılı hizmetler vermiş bir emekli öğretmen olan babası Mehmet Salih Önen’i de rahmetle anan ÇHC Pekin Büyükelçimiz A.Emin Önen, “Yurdumuzun en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle idame ettiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktır. Milletçe öğretmenlerimize şükran ve minnet borçluyuz. Öğretmenler, hepimizin gönlünde müstesna bir yer tutmaktadır. Bilhassa bizim kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babalarımız kadar değerli, onlar kadar aziz ve muteber sayılmaktadırlar. Zira bizler, ilim ve irfan sahibi kimselere hürmeti, bize bir harf dahi öğreten kimsenin karşısında saygıyla eğilmeyi şiar edinmiş bir milletiz. İnanıyoruz ki, Türkiye gelecek hedeflerine öğretmenlerimizin fedakârca yetiştirdikleri özgür düşünceli, sorgulayan, nitelikli nesiller sayesinde çok daha kolay ulaşacaktır. ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin’ anlayışını benimsemiş bir hükümet olarak, insana yapılan her türlü yatırıma büyük değer veriyor, öğretmenlerimizi baş tacı ediyor, emeklerini takdirle karşılıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ilk günden bu yana, eğitim bu ülkenin 1. meselesi kabul edildi. Bütçeden en büyük pay eğitime ayrıldı. Bu anlamlı günde, kutsal görevlerini aşkla, şevkle ifa eden değerli öğretmenlerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyor, Öğretmenler Gününü yürekten kutluyor ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek Hocaların Hocası merhum babası Mehmet Salih Önen gibi ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi de rahmetle andığını belirtti.

Advert

İlginizi Çekebilir

TÜİK- Ekonomik güven endeksi Mart ayında 100,0 düzeyine yükseldi

İstanbul, 28 Mart (Hibya)Ekonomik güven endeksi Şubat ayında 99,0 iken, Mart ayında yüzde 1,0 artarak 100,0 düzeyine yükseldi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan