Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Şanlıurfa Valiliği’nden derneklerle ilgili karar! O ay sonuna kadar ertelendi
Şanlıurfa Valiliği’nden derneklerle ilgili karar! O ay sonuna kadar ertelendi

Şanlıurfa Valiliği’nden derneklerle ilgili karar! O ay sonuna kadar ertelendi

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa Valiliği koronavirüs tedbirleri kapsamında dernek genel kurul toplantılarının Şubat ayı sonuna kadar ertelendiğini duyurdu.
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs salgını etkilerini Şanlıurfa’da da hissettiriyor 
Şanlıurfa Valiliği’ nde koronavirüs tedbirleri kapsamında bir dizi tedbirler almaya devam ediyor.
Şanlıurfa Valiliği koronavirüs tedbirleri kapsamında dernek genel kurul toplantılarının Şubat ayı sonuna kadar ertelendiğini duyurdu.
Konuyla ilgili İl Hıfzıssıhha Kurulunun 2020 Yılı 193 Nolu Kararı’nda şu ifadelere yer verildi:
“1. 17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazete yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı Kanunla; Derneklerin genel kurul toplantılarının ertelenmesine dair İçişleri Bakanına yetki veren 7244 sayılı Kanunun 2/ç fıkrasına ekleme yapılarak erteleme yetkisinin üçer aylık sürelerle üç defaya kadar kullanılabileceği hüküm altına alınmıştır. Buna göre; İçişleri Bakanlığının 24.11.2020 tarihli Onayı ile derneklerin genel kurul toplantıları Şubat ayı sonuna kadar ertelenmiştir.
Dernek genel kurullarının ertelenmesine ilişkin durum doğrultusunda; daha önceden 01.12.2020 tarihine kadar yapılmaması kararlaştırılan, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, barolar, meslek odaları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin (genel kurul toplantıları dâhil) 01.03.2021 tarihine kadar ertelenmesine”
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Başkan Gülpınar, Çubukçu hanı ve Hacı Kamil konağında incelemelerde bulundu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, tarihi Çubukçu Hanı ile Hacı Kamil Konağında yürütülen çalışmaları inceledi. Tarihi dokusuna uygun bir şekilde restore edilen konak ve hanlar kent turizmine kazandırılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan