Anasayfa / TÜM HABERLER / YAŞAM / DSİ’den Şanlıurfa’ya Müjde !
DSİ’den Şanlıurfa'ya Müjde !

DSİ’den Şanlıurfa’ya Müjde !

Şanlıurfa Bozova Pompaj sulaması 2. Kısım Şebeke 1 Ünite İkmal İnşaatı İşinde İmzalar Atıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi yapılan, uygulama ve denetimi DSİ tarafından yapılacak olan Şanlıurfa Bozova Pompaj Sulaması 2. Kısım Şebeke 1 Ünite İkmal İnşaatı İşi ile yaklaşık 110 bin dekar tarım arazisi modern sulama sistemlerine kavuşacak.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, çiftçilerimizin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Bilindiği gibi kapalı şebeke basınçlı borulu sulama sistemleri ile iletim kayıpları minimum seviyeye inmekte, toprak kaybı azalmakta, ürün verimliliği yükselmekte ve önemli ölçüde su tasarrufu sağlanmaktadır. Yağmurlama sulamalarda yüzde 35, damla sulamalarda yüzde 65’e varan su tasarrufu mümkün olmaktadır. Ülkedeki tarım arazilerinin klasik sulama yöntemleri yerine modern sulama sistemleri ile sulanması büyük önem arz etmektedir.
Proje kapsamında 45 bin 890 dekar tarım arazisini sulamak üzere modern basınçlı borulu sulama şebekesi yapılacak olup, iş kapsamında bulunan şalt sahası ve cebri boru imalatlarının tamamlanmasıyla yaklaşık olarak 110 bin dekar tarım arazisinin su temini tamamlanacaktır. Bu doğrultuda 10 bin kişiye istihdam ve yıllık 52 milyon TL gelir artışı sağlanması hedeflenmektedir.
Tarihin sıfır noktası olan Şanlıurfa bereketli topraklarıyla ülkemiz tarımı için her zaman önemli bir yere sahip olmuştur. DSi bu proje kapsamında, ilk yapım sözleşmeleriyle birlikte Hilvan ve Bozova İlçeleriyle, Şanlıurfa İl merkezine bağlı münbit arazileri suyla kavuşturarak, ülkemize ve insanımıza hizmet etme idealini her daim canlı tutmaktadır.

Advert

İlginizi Çekebilir

Bakan Yanık: “SED’i memur maaş zammı oranında artırdık”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için ödenen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) miktarının memur maaşlarına yapılan yüzde 30 zam oranında artırıl

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan