Anasayfa / TÜM HABERLER / ÖZEL HABER / Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun: Bakkal esnafının yaşaması için değişim ve dönüşüm şarttır
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun: Bakkal esnafının yaşaması için değişim ve dönüşüm şarttır

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun: Bakkal esnafının yaşaması için değişim ve dönüşüm şarttır

(RHA AJANS/RHA) – Eskiden olup da şimdi tükenmeye başlayan kalaycılık, bakırcılık, keçecilik, tarakçılık, gibi meslek dalları gibi bakkalcılık da zincir marketler karşısında bir gün tükenecektir. Bakkal esnafının yaşaması için değişim ve dönüşüm şarttır. Yenilenmeyen eskir, çağımız dijital çağrıdır” dedi.
Ticaret Bakanlığı, Coca-Cola Türkiye ile işbirliğinde pandemi döneminde bakkalların dijital dönüşümde daha etkin yer alabilmeleri ve rekabet güçlerini artırabilmeleri yeni bir proje başlattı.
“Bakkalımla El Ele ” projesi ile 81 ildeki bakkal esnafına e-ticaretten, müşteri ilişkisine, dijital pazarlamadan, reklam ve sosyal medya kadar kadar eğitimler verilecek.
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, proje hakkında Ruha Haber Ajansı’na özel açıklamalarda bulundu.
“ARADAN YILLAR GEÇTİ ŞİMDİ BİZİM YILLAR ÖNCE SÖYLEDİĞİMİZ NOKTAYA GELDİLER”
Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, kendilerinin proje için geçtiğimiz yıllarda öneride bulunduklarını ifade ederek, “Geçtiğimiz günlerde Ticaret Bakanlığı Elektronik Ticareti yani E-Ticareti geliştirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla Bakanlığın online eğitim platformu olan sanal ticaret akademisine yeni bir alan ekledi. Burada ücretsiz eğitimler vererek dijital çağın esnaf ve sanatkarlarını yetiştirecekler. Biz bu konuyu yıllar önce gündeme getirdiğimiz zaman konunun önemini ve büyüklüğünü bilmeyenler bizimle dalga geçtiler, alay ettiler, hiç olur mu dediler. Aradan yıllar geçti şimdi bizim yıllar önce söylediğimiz noktaya geldiler. Bu da sevindiricidir” dedi.
“BİZİM DE KENDİMİZİ DEĞİŞTİREREK GELİŞTİRMEMİZ LAZIM”
Başkan Mehmet Altun, bakkalların ve sanaatkarların da değişim ve dönüşüme ayak uydurması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:
“Eskiden olup da şimdi tükenmeye başlayan kalaycılık, bakırcılık, keçecilik, tarakçılık gibi meslek dalları gibi bakkalcılık da zincir marketler karşısında bir gün tükenecektir. Bakkal esnafının yaşaması için değişim ve dönüşüm şarttır. Yenilenmeyen eskir, çağımız dijital çağrıdır. Tüketici alışkanlıkları değişiyor, bizim de kendimizi değiştirerek geliştirmemiz lazım. Onun için Ticaret Bakanlığı’mızın geliştirdiği bu projeyi yürekten destekliyorum, bütün üyelerimizin yararlanmasını diliyorum” diye konuştu.
 
 
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Sakal Star Türkiye şampiyonu Kaya: Şanlıurfa’yı Avrupa’da temsil edeceğim

(RHA AJANS/RHA-Özel Haber) – Sakal Star Türkiye Şampiyonu Şanlıurfalı Yusuf Kaya, “Şu anda Avrupa’da bu …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan