Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Sayaçlar direklere çıkınca faturalar şişti! Vatandaşlar DEDAŞ’a tepkili
Sayaçlar direklere çıkınca faturalar şişti! Vatandaşlar DEDAŞ’a tepkili

Sayaçlar direklere çıkınca faturalar şişti! Vatandaşlar DEDAŞ’a tepkili

(RHA AJANS/RHA) – Şanlıurfa’da elektirik sayaçlarının direklere taşınması kararından sonra faturaları iki-üç katına çıkan aboneler, çıkarılan borç kısa mesajla gönderildiği için ayrıntılı kullanımlarını görememekten şikayetçi. Üstelik sayaçların taşınması masrafları da abonelere çıkarıldı.
Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) tarafından alınan kararla kent merkezi ve ilçelerindeki abonelerin elektrik sayaçları bir süre önce sokaklardaki direklerinin üzerine taşınmaya başlandı. Şirket böylesi bir kararı almasının gerekçesi olarak ise, "kaliteli enerji, sürekli enerji ve kayıp kaçağın alt düzeye çekilmesi şeklinde gösterdi.
FATURALAR ŞİŞTİ!
 Sayaçların elektrik direklerine taşınmasının görüntü kirliliğine yol açmasının yanı sıra abonelerin faturalarındaki rakamlar da şişti. Sayaçları direklere taşınan vatandaşlar, faturalarının daha öncesine göre iki-üç kat yüksek gelmesinden şikayetçi.
BORÇ MİKTARI KISA MESAJ YOLUYLA GÖNDERİLİYOR
Dağıtım şirketi tarafından kendilerine ayrıntılı fatura gönderilmediği için ne kadar elektrik kullandıkları bilgisine sahip olmayan abonelere sadece ödemelerine gereken borç miktarı kısa mesaj yoluyla gönderiliyor.
AYRINTILI KULLANIM BİLGİSİ VERİLMİYOR
 DEDAŞ’ın bu uygulamasından şikayetçi olan vatandaşlar, “Faturalar artık mesaj yoluyla geliyor. Bu durumda fatura detaylarına nasıl ulaşacağım? Eskiden hiç olmazsa bir fatura geliyordu ve orada her şey yazıyordu. Bu kadar yüksek bir faturayı nasıl ödeyeceğiz?" dediler.
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Şanlıurfa’da ve ilçelerinde uyuşturucu operasyonu çok sayıda gözaltı

Şanlıurfa İl Merkezi, Akçakale, Suruç ve Viranşehir ilçelerinde düzenlenen operasyonlar neticesinde 17 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan