Anasayfa / TÜM HABERLER / ASAYİŞ / 80 saatlik sokağa çıkma yasağı başladı
80 saatlik sokağa çıkma yasağı başladı

80 saatlik sokağa çıkma yasağı başladı

(RHA AJANS/RHA) – Ülke genelinde 4 günlük sokağa çıkma yasağı başladı. Yurttaşlar yeni yıla yasaklar eşliğinde girecek.
Ülke genelinde bugün saat 21.00’da başlayıp 4 Ocak Pazartesi 05.00’e kadar sürecek olan sokağa çıkma yasağı başladı.
Yılbaşı gecesi olması nedeniyle gün boyunca cadde ve alışveriş yerlerinde yoğun hareketlilik gözlerden kaçmazken, akşam saatlerinde de trafik durma noktasına geldi.
Yurttaşlar yeni yıla ise yasaklar eşliğinde girmeye hazırlanıyor.
BAKKAL VE MARKETLER AÇIK OLACAK
Cuma, Cumartesi ve Pazar günü boyunca sürecek sokağa çıkma yasağında bakkal, market, kuruyemişçi, manav ve balıkçılar belirli saatlerde hizmet verebilecek. Yasak boyunca işletmeler saat 10.00'da açılacak ve 17.00'de kapanacak. Ayrıca yasak boyunca alkol satışı yapılmayacak.
İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelgede yer alan "31 Aralık 2020 – 4 Ocak 2021 tarihleri arasında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında, hafta sonlarında (Cumartesi ve Pazar günleri) uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarına dair daha önce illere gönderdiğimiz genelge kapsamında belirlenen usul ve esasların, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi ve 3 Ocak Pazar günleri için de geçerli olacak" paragraf, yılbaşında da alkol satışı yapılmayacağını belirtti.
208 BİN 139 PERSONEL GÖREV YAPACAK
İçişleri Bakanlığı, yılbaşında emniyet, jandarma ve sahil güvenlik olmak üzere toplam 208 bin 139 kişilik personelin görevli olacağını açıkladı.
Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "31 Aralık saat 18.00 ile 1 Ocak saat 08.00 arasında 45 bin 22 ekiple yapılacak denetimlerde; 119 bin 744 emniyet, 86 bin 270 jandarma, 2 bin 125 sahil güvenlik personeli olmak üzere toplam 208 bin 139 kolluk personeli görev alacak. Bu personelden 14 bin 729'u trafik denetimlerinde görevli olacak. Ayrıca yılbaşı tedbirleri kapsamında emniyet ve jandarma birimlerince ülke genelinde 8 bin 390 uygulama noktasında gerekli kontroller yapılacak" denildi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Urfa’da terör örgütüne dev operasyon: 15 şahıs tutuklandı

(RHA AJANS/RHA) – PKK/KCK-PYD/YPG silahlı terör örgütüne yönelik Şanlıurfa Merkez, Suruç ve Viranşehir ilçeleri ile …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan