Anasayfa / TÜM HABERLER / EKONOMİ / Urfa’da markete giden şaşıp kalıyor! Mutfağın olmazsa olmazı yüzde 60 zamlandı
Urfa'da markete giden şaşıp kalıyor! Mutfağın olmazsa olmazı yüzde 60 zamlandı

Urfa’da markete giden şaşıp kalıyor! Mutfağın olmazsa olmazı yüzde 60 zamlandı

(RHA AJANS/RHA) – Ayçiçeğinde ve ham yağdaki fiyat artışı gümrük vergilerinin indirilmesine rağmen durdurulamıyor. Ayçiçeği tohumu yüzde 52 zamlanırken, bu artış vatandaşa da doğrudan yansıdı. Raflardaki ayçiçeği yağlarının fiyatı yüzde 60 arttı.

Ayçiçeği ve ham yağ fiyatları, getirilen gümrük  vergi indirimlerine rağmen yükselmeye devam ediyor. 
Eylül ayında tonu 430 dolar olan ayçiçeği tohumu aralık ayının sonu itibarıyla yüzde 52 artışla 655 dolara yükseldi. Ham yağ fiyatı ise yüzde 32 artış ile tonu 890 dolardan 1200 dolara yükseldi.
Yurt içindeki fiyatları dengelemek adına 5 ve 25 Kasım'da getirilen iki ayrı kararla yağlık ayçiçeği tohumunda gümrük vergisi sıfırlandı, ham ayçiçeği yağındaki gümrük vergisi ise 1 Temmuz 2021'e kadar yüzde 36'dan yüzde 3'e indirildi. Gümrük vergilerine rağmen artan hammadde fiyatları raflarda yer alan ayçiçeği yağının da yüzde 60 oranda artmasına neden oldu. 

Advert

İlginizi Çekebilir

Turkcell’de “Sömestr Heyecanı” yaşanıyor

Turkcell mağazalarında ve Türkiye’nin sadece elektronik ürün satışı yapan ilk pazar yeri platformu Turkcell Pasaj’da sömestr tatiline özel fırsatlar başladı. 26 Ocak’a kadar sürecek “Sömestr Heyecanı” kampanyasında bilgisayar, a

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan