Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Milletvekili Sürücü, DEDAŞ’ı meclis gündemine taşıdı
Milletvekili Sürücü, DEDAŞ’ı meclis gündemine taşıdı

Milletvekili Sürücü, DEDAŞ’ı meclis gündemine taşıdı

(RHA AJANS/RHA) – HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, DEDAŞ’ı meclis gündemine taşıdı.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle meclise soru önergesi sundu.
HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü, yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa’nın Karaköprü İlçesi’nde Seyrantepe Mahallesi’nde inşa edilen TOKİ konutlarında yaşayan yurttaşlar güvenli elektrik enerjisine ulaşma noktasında ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Yerleşim yeri olmasına rağmen binalarda ev tipine uygun olmayan şantiye tipi elektrik kullanılmaktadır.  Şantiye tipi elektrik kullanımı elektrik ile çalışan ev eşyalarını bozmaktadır.  Yurttaşların DEDAŞ ile yaptığı görüşmede 1 yıl gibi uzun bir süre içerisinde sorunun çözüleceği bilgisi verilmiştir.  Yurttaşlar sosyal medyada yayınladıkları tepki paylaşımında,  DEDAŞ yetkileri ile yapılan görüşmede, DEDAŞ yetkilerinin kendilerine trafoyu hibe etmeleri halinde bu işlemi hızlandırabileceklerini söylediklerini ifade etmiştir” dedi.
İşte HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü’nün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle meclise verdiği o soru önergesi:
1. Bakanlığınız yurttaşların mağduriyetine dair bir adım atacak mıdır?
2. Bakanlığınız DEDAŞ’ın genel olarak yarattığı mağduriyetler konusunda bir soruşturma başlatacak mıdır?
3. Bakanlığınız yurttaşların DEDAŞ tarafından yapılan haksızlığa karşı yürüteceği hak arayışında açılacak olan davaya müdahil olacak mıdır?
4. Bakanlığınız şimdiye kadar DEDAŞ’a herhangi bir soruşturma açmış mıdır?
 

Advert

İlginizi Çekebilir

Başkan Nihat Çiftçi Karaköprü Belediyespor’u Ziyaret Etti

Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, pazar günü şampiyonluk maçına çıkacak olan Karaköprü Belediyesporlu futbolcular ve teknik heyetle bir araya geldi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan