Anasayfa / TÜM HABERLER / EĞİTİM / Harran Üniversitesi uzaktan eğitim faaliyetleri
Harran Üniversitesi uzaktan eğitim faaliyetleri

Harran Üniversitesi uzaktan eğitim faaliyetleri

(RHA AJANS/RHA) – Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK Covid-19 salgını nedeniyle Üniversite bünyesinde 30 Mart 2019 tarihinden bu yana başlayan uzaktan eğitim-öğretim faaliyetlerinin ivme kazanarak devam ettiğini, başlangıçta asenkron olarak (ders materyalleri ve video kayıtlar üzerinden) başlayan uzaktan eğitim sürecinin, kısa bir süre içerisinde canlı yayın ve online sınav faaliyetlerinin entegre edilmesiyle zenginleştirildiğini belirtti.
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK Covid-19 salgını nedeniyle Üniversite bünyesinde 30 Mart 2019 tarihinden bu yana başlayan uzaktan eğitim-öğretim faaliyetlerinin ivme kazanarak devam ettiğini, başlangıçta asenkron olarak (ders materyalleri ve video kayıtlar üzerinden) başlayan uzaktan eğitim sürecinin, kısa bir süre içerisinde canlı yayın ve online sınav faaliyetlerinin entegre edilmesiyle zenginleştirildiğini belirtti.  
Önlisans, lisans ve lisansüstü programların tamamının uzaktan eğitim sistemine tanımlandığını belirten Rektör ÇELİK,  bu kapsamda derslerin neredeyse tümünün canlı yayın yoluyla yürütüldüğünü; uzaktan eğitim sistemine 26.887 öğrenci ve 1128 öğretim elemanının tanımlandığını belirterek, Öğrenme Yönetim Sisteminde haftalık ortalama 5600 canlı ders işlendiğini ve bu canlı derslere haftalık ortalama 119.661 öğrencinin katıldığını ifade etti.  
Uzaktan eğitim sürecinde dezavantajlı öğrenciler için de birtakım iyileştirme çalışmalarının yapıldığını dile getiren Rektör ÇELİK, dezavantajlı öğrencilerin öğretimsel ihtiyaçlarının online bir anket üzerinden toplandığını ve bu ihtiyaçlar doğrultusunda uzaktan eğitim derslerinin yürütüldüğü öğrenme yönetim sistemine bir erişilebilirlik panelinin eklenerek ilgili öğrencilerin taleplerinin karşılandığını belirtti.  
Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri ÇELİK, Harran Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin öğrencilerin ve öğretim elemanlarının geri bildirimleri doğrultusunda, uzaktan eğitim teknolojileri konusundaki güncel gelişmeleri de dikkate alarak, üniversitemiz uzaktan eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılması konusunda sürekli bir çalışma içinde olduğunu ifade etti. 

Advert

İlginizi Çekebilir

Haliliye’de TYT-AYT Kursu Kayıtları Başladı-(VİDEO)

Haliliye Belediyesi, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavına (YKS) girecek olan öğrencilere yönelik …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan