Anasayfa / TÜM HABERLER / GÜNDEM / Vekil Aydınlık’tan Gazeteciler Günü Mesajı
Vekil Aydınlık'tan Gazeteciler Günü Mesajı

Vekil Aydınlık’tan Gazeteciler Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, gazetecileri tebrik etti. Aziz Aydınlık yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, gazetecileri tebrik etti. Aziz Aydınlık yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu ifadeleri kullandı;
“Gazetecilik mesleğinin Türkiye’de ne kadar zor olduğunu yapılan uluslararası çalışmalarda ne yazık ki görüyoruz. Basın Özgürlüğü Endeksi’ne bakıldığında 180 ülke arasında maalesef 154. sırada yer alıyoruz. Bu durum sadece gazetecilerin durumunu değil aynı zamanda hukukun, adaletin, özgürlüğün ve eşitliğinde ne derecede olduğunu gösteriyor.
Ne yazık ki halen sadece gazetecilik faaliyeti nedeniyle cezaevinde olanlar, yargılananlar var. Bu durum tam anlamıyla bir “utanç” tablosudur.
Gazeteci özgür olmalı, cesur olmalı ve korkusuzca haberini yapabilmeli ama ne yazık ki Türkiye’deki gazeteciler ‘otosansür’ uygulamak zorunda kalıyor. Çünkü bunu şöyle yazarsam başıma ne iş gelir, böyle yaparsam başıma ne iş gelir diye düşünüyor ve endişe ediyor.
Her şeye rağmen biz Cumhuriyet Halk Partililerin umudu var; gazetecilik yapmak suç olmaktan bir gün çıkacak ve gazeteci yeniden kendisini özgür hissedecek çünkü bu işin özünde özgürlük var.
Gazeteciler halkın yönünü yaptıkları haberlerle değiştirebiliyorlar, kamuoyunun gerçekleri görmesini, doğru bilgiye ulaşmasını sağlıyorlar. O nedenle ilkeli, tarafsız ve duyarlı gazetecilik yapan tüm basın mensuplarının ’10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü’ kutluyor, biz siyasilerin düşüncelerini, görüşlerini, haberlerini halkımıza ulaştırdıkları için de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Advert

İlginizi Çekebilir

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş SSK Caddesi’nde Halkla Buluştu

İnsan odaklı ve gelecekteki beklentilere cevap verecek nitelikte yatırımlar gerçekleştirerek Eyyübiyelilerin gönlünde taht kuran Belediye Başkanı Mehmet Kuş, seçimler öncesi ilçede yaşayan herkese ulaşmak adına Akşemsettin Mahallesi’ni ziyaret etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan