Anasayfa / TÜM HABERLER / YEREL HABER / Viranşehir Belediyesi’nden Larva ilaçlama çalışması
Viranşehir Belediyesi’nden Larva ilaçlama çalışması

Viranşehir Belediyesi’nden Larva ilaçlama çalışması

Viranşehir Belediyesi, halk sağlığının korunması ve vatandaşların rahat bir bahar ve yaz dönemi geçirmesi için Larva ilaçlama çalışmalarına başladı.

Belediye Sağlık Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan bahar ayları öncesi kentte toplum sağlığını tehdit eden karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı ilaçlama çalışması başlattı.
Ekipler tarafından, yaz aylarının başlıca sorunlarından olan sinek ve haşerelere karşı şehir merkezinde su birikintileri, bataklık, çöp alanları, Göletler, Dereler, kanallar, fosseptik çukurları ve gübrelik alanlarda etkin bir şekilde ilaçlama yapılıyor.
Yapılan ilaçlamada larvaların tamamen yok edilmesi hedeflenirken, diğer canlıların ilaçlamalardan etkilenmemesine özen gösteriliyor.
Temiz şehir algısına yakışır bir şekilde larva ilaçlama çalışması başlattıklarını ifade eden Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, “İlçemizin her noktasında hijyen ve temizliği sağlamak için aralıksız çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın yaşam standartlarını yükseltmek adına gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımızdan biride larva ilaçlaması. Bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte sivrisinek ve haşerelere karşı halk sağlığının korunması, yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve birçok bulaşıcı hastalığı kontrol altına almak amacıyla veteriner hekimimiz gözetiminde hizmet vermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Advert

İlginizi Çekebilir

Mersin’de hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

MERSİN-19.01.2023-HİBYA-Mersin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Erdemli ve Yenişehir ilçelerinde düzenlenen operasyonda kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

pendik escort bayan